Pantalles d'entre 6 i 8 metres pels problemes de soroll a Mira-sol

La proposta, elaborada per l'empresa Bagh Técnica, aposta per construir pantalles protectores d'entre 6 i 8 metres d'alçada

Els problemes de soroll dels veïns de Mira-sol pròxims a l'autopista AP-7 estan més a prop de resoldre's, després d'anys de denúncies i reivindicacions veïnals. L'empresa Bagh Técnica, per encàrrec del Ministeri de Foment, ha presentat el projecte, que aposta per construir pantalles acústiques d'entre 6 i 8 metres d'alçada.

Així ho explicaven representants del Ministeri al tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i al president de l'APV Mas Gener, Josep Lluís Lolo, durant una reunió celebrada el passat 7 de març per presentar-los el projecte abans d'iniciar la seva tramitació.

La proposta de Bagh Técnica parteix de les mesures sonomètriques que va fer la mateixa empresa a finals del 2017 i que constaten que en diferents punts del barri se supera el nivell de decibels permès per la llei tant en horari diürn com en horari nocturn. Davant d'aquesta problemàtica, aquesta enginyeria proposa la construcció de pantalles d'entre 6 i 8 metres d'alçada i paral·leles a l'autopista per aïllar el barri del soroll del trànsit, especialment en els trams del carrer Folch i Torres i del carrer Guadalajara.

Concretament, plantegen dos tipus de solucions:

  • Pantalles vegetals: estructures metàl·liques plenes de terra i recobertes amb plantes trepadores per minimitzar l'impacte visual.
  • Pantalles metàl·liques: estructures més estretes que s'instal·len en els punts on no hi ha prou espai per posar-hi pantalles vegetals.

A més. el projecte també preveu construir pantalles perpendiculars als extrems dels carrers Folch i Torres i Guadalajara, de manera que dibuixin una L i evitar així que el soroll es pugui colar pels costat.

Aquesta proposta, que ara haurà de tramitar i aprovar el Ministeri de Foment, coincideix amb la diagnosi del problema i amb la solució que reclama des de fa anys el consistori i que ja va fer constar en les al·legacions al Plan de Acción contra el Ruido (2a. Fase) de las carreteres de la Red del Estado en régimen de concesión.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha fet una valoració positiva de la propostes de pantalles acústiques i afirma que és "un pas important per resoldre una problemàtica que tant el veïnat de Mas Gener com l'Ajuntament lluiten per resoldre des de 2013".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem