Acord municipal per resoldre els problemes de soroll de l'autopista a Mas Gener

Es donarà suport als veïns del barri de Mira-sol en les accions judicials que decideixin impulsar

L'Ajuntament de Sant Cugat emprendrà totes les accions possibles per reduir l'exposició a l'impacte acústic que pateix el veïnat de Mas Gener pel soroll de l'autopista AP-7 i B-30. D'aquesta manera, instaran un cop mes el Ministeri de Foment a desenvolupar totes les mesures necessàries a fi i efecte de minimitzar els nivells de soroll provocats per aquestes vies en el seu pas per Mas Gener.

Uns acords ja presos al ple que incorporen com a novetat el fet de donar suport a les veïnes i veïns de Mas Gener en les accions judicials que decideixin impulsar contra el Ministeri de Foment per posar fi als perjudicis contra la salut que pateixen per l'exposició continuada al soroll de l'autopista.

L'acord s'ha pres a proposta d'ERC-MES amb el suport de totes les formacions polítiques presents al ple municipal (PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, Cs, ICV-EUiA i PSC) excepte el PP, que ha votat en contra al punt de les accions judicials vers el Govern central.

Com ha recordat Èric Gómez (ERC-MES) en presentar la moció, "aquest és un problema reiterat i constant", causat per "una autopista propietat del Ministeri de Foment, que hauria de posar-hi remei", que, com ha lamentat, "no té cap mena de voluntat de resoldre-ho".

La resta de formacions s'ha sumat a la iniciativa de reclamar que se solucioni el problema de soroll que afecta els veïns del barri. També ho ha fet Álvaro Benejam (PP), remarcant que "estem d'acord que s'ha de solucionar aquest tema", lamentant que "no estigui al pressupost general; entenent que hi ha d'haver raons de pes per no fer-ho".

Amb tot, ha anunciat que "no podem donar suport a emprendre accions judicials contra el Govern al qual representem". En aquest sentit, ha anunciat la celebració d'una reunió amb la Delegació del Govern al mes de gener per afrontar aquest tema.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem