contingut promocionat
vivim solar logo

 

 

Saps que pots demanar ajudes per aprofitar els avantatges de l'energia fotovoltaica?

Els Fons europeus Next Generation EU permetran mobilitzar la xifra més alta d'ajuts a l'autoconsum fotovoltaic

Més del 80% dels edificis de l'estat espanyol tenen etiquetes E, F o G, les qualificacions més baixes que valoren l'eficiència energètica en funció de la seva despesa energètica. Només el 0,3% dels immobles espanyols té l'etiqueta A, la més alta. A més, tal com ha informat l'empresa de Sant Cugat, Vivim Solar, les energies renovables són encara testimonials a Catalunya.

Catalunya, molt lluny d'Europa en fotovoltaica

Al país, la fotovoltaica té molt poca presència i aquesta se situa en uns nivells baixíssims si es compara amb la resta de països de l'entorn europeu. La generació d'energia fotovoltaica per persona a Catalunya és de 56W per persona, una xifra molt lluny d'Espanya (317W), Holanda (745W) o Alemanya (699W).

A més, segons dades de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), l'autoconsum fotovoltaic només suposava l'any 2020 el 0,26% de la generació bruta d'electricitat a Catalunya, i l'1,32% de la generació d'electricitat amb fonts renovables, davant del 54,9% del total de l'energia que aporten les nuclears.

Objectiu: 1000MW d'energia fotovoltaica instal·lada a l'any

Aquestes xifres indiquen que encara queda molt camí per recórrer en energia fotovoltaica i que, com a societat, cal fer un esforç entre tots per assolir els objectius marcats per la Generalitat, Espanya i Europa en la reducció d'emissions contaminants i en instal·lar fotovoltaica. Per arribar a l'objectiu, cal instal·lar 1.000MW d'energia fotovoltaica (l'equivalent a una centra nuclear) cada any d'aquí a 2030.

Per aconseguir arribar a aquests números, s'hauria d'instal·lar el 40% de les plaques fotovoltaiques sobre les teulades i el 60% sobre terra. Aquest objectiu s'aconseguirà gràcies a la voluntat de la gent que veu l'autoconsum com la millor opció per obtenir energia i l'esforç diari d'empreses com Vivim Solar.

Principals ajudes per instal·lar fotovoltaica

Amb l'horitzó del 2030, les administracions públiques han començat a subvencionar la instal·lació d'aquest tipus d'energia. Des de fa uns anys, diferents ajuntaments catalans, així com l'Ajuntament de Sant Cugat, bonifiquen l'IBI als ciutadans que inverteixen en energia fotovoltaica.

Més info: Acord per desencallar les bonificacions a les plaques solars a Sant Cugat

A banda d'això, s'ha aprovat una línia d'ajuts provinents dels fons europeus Next Generation EU.

El més destacat de les subvencions europees a l'autoconsum fotovoltaic

L'ICAEN ja ha començat a fer difusió d'aquestes ajudes que pretenen subvencionar les diferents modalitats d'instal·lacions d'autoconsum que hi ha a Catalunya. Des de l'autoconsum en el sector residencial a particulars sense activitat econòmica, a autoconsum en el sector serveis o altres sectors productius.

En total, Catalunya mobilitzarà més de 100 milions d'euros (115 milions d'euros), una xifra històrica que supera les ajudes anteriors que s'havien donat i que es podran demanar des de la publicació (es preveu que la Generalitat publiqui la convocatòria a finals d'octubre o a inicis de novembre) fins al 31 de desembre del 2023. Totes les bases estan fixades en el Real Decret 477/2021 del Govern espanyol, sorgit del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i auspiciat pel Fons europeus Next Generation EU.

Inverteix en estalvi

Ara és el moment d'invertir en l'autoconsum fotovoltaic, ja que et podràs estalviar una part important de la instal·lació. Catalunya necessita més plaques a les taules i sobre el terreny per deixar de dependre dels combustibles fòssils per generar energia.

Si vols aprofitar-te dels avantatges de l'autoconsum, tens a la teva disposició Vivim Solar.

Plaques solars per a casa de Vivim solar. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem