Acord per desencallar les bonificacions a les plaques solars a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat va arribar a acumular 400 expedients de bonificació de l'IBI a instal·lacions fotovoltaiques

L'Ajuntament de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona han arribat a un acord per aclarir i millorar el sistema per aplicar les bonificacions en l'IBI per la instal·lació de plaques solars. L'Ajuntament va arribar a acumular més de 400 expedients de bonificació de l'IBI de persones que s'autoabastien amb energia fotovoltaica a conseqüència de les discrepàncies en la interpretació de les dues administracions. La bonificació pot arribar a ser del 50% de l'impost.

Més info: Més de 400 expedients de bonificació d'IBI per abastir-se amb energies renovables, aturats

Després de l'acord, l'Ajuntament de Sant Cugat ja ha començat a desencallar els procediments acumulats. Actualment ja s’han tramitat un 20% dels expedients endarrerits, dels quals un 90% són amb informe favorable. Els expedients que no gaudeixin d’informe favorable s’estudiaran cas per cas. A mesura que es van desencallant els expedients, l’Ajuntament està enviant una carta individualitzada per informar de la situació dels expedients als interessats.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha incorporat tres administratius per tal d’intensificar la tramitació dels expedients i efectuar el pagament al més aviat possible. L’import a retornar incorporarà els interessos corresponents de demora si s’escau.

"En primer lloc ens volem disculpar per la tardança en el pagament d’aquesta bonificació. Hem intentat desencallar-ho al més aviat possible perquè la nostra voluntat és afavorir al màxim la instal·lació de sistemes d’autoconsum fotovoltaic i fototèrmic a Sant Cugat", ha reconegut Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat, en un comunicat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem