El Premi Torre Negra reconeix la tasca de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf

La 2a edició d'aquest guardó ha premiat la plataforma per la seva lluita ecologista i la seva defensa de la zona interurbana de l'antic Camp de Gol de Can Sant Joan

La Plataforma Reconvertim el Cap de Golf ha estat guardonada amb la 2a edició del Premi Torre Negra per la seva defensa d'habilitar un parc interurbà en l'antic Camp de Golf de Can Sant Joan i la seva lluita pel medi ambient, el dimarts 18 de maig. A més, el guardó, convocat per la Comissió Pi d'en Xandri +20, el Club Muntanyenc Sant Cugat, Fridays for Future, Edicions Pol·len i elCugatenc, ha volgut retre homenatge a Arcadi Oliveres, activista i economista que va morir el passat abril, per la seva lluita ecologista.

Més info: Parc natural i de lleure: la proposta de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf

Així ho ha explicat Jordi Pascual, membre d'elCugatenc, en representació del jurat del Premi Torre Negra: "Creiem que per l'oportunitat de la proposta, que arriba un cop el camp ha entrat en desús, i per afavorir a la visibilització a la lluita en un moment en què l'Incasòl sembla disposat a recuperar l'ús de golf parcialment, guardonem la Plataforma tenint en compte el component d'actualitat de la seva reivindicació i del propi col·lectiu. Per tot això, i reivindicant la força que té un projecte intermunicipal entre Sant Cugat i Rubí, atorguem el segon Premi Torre Negra a la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf".

Amb això, Mireia Gascón, de Rubí d'Arrel, una de les entitats impulsores de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, ha volgut agrair el reconeixement: "Estem molt contents perquè és un altaveu a la causa que estem defensant". A més, Adrià Garcia, de l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (una altra de les entitats pioneres de la plataforma), ha emfatitzat el valor d'aquest espai: "És una via verda, entre Collserola i Sant Llorenç, de les més afectades de tot Catalunya per la seva pressió urbanística i considerem que és una peça clau per assegurar la connectivitat entre els municipis".

Premi Torre Negra

El Premi Torre Negra ha estat entregat a Plataforma Reconvertim el Camp de Golf. FOTO: Nielo Ballart


D'altra banda, en l'entrega d'aquest guardó, el jurat del Premi Torre Negra ha volgut fer un esment especial a l'activista i economista Arcadi Oliveres "per la seva ment que ens va ajudar a construir l'alternativa i a teixir aliances per un món més just". És per això, que han fet entrega a Neus Sotomayor i Àlvar Roda, membres de l'Unipau, una carta de reconeixement, la qual també s'introduirà en el llibre de condol a Arcadi Oliveres.

Més info: Mor l'economista santcugatenc Arcadi Oliveres, activista per la pau i la democràcia

Amb tot, Àlvar Roda s'ha mostrat agraït d'aquest reconeixement i s'ha compromès a seguir la feina d'Oliveres: "Estem orgullosos de continuar amb la tasca d'Arcadi Oliveres, i és que era una persona que es va donar lliçons importantíssimes en vida. És per això que intentarem fer-ho el millor possible, i des d'allà on estigui, estarà molt content que la gent jove segueixi agraint la seva tasca feta".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem