Preocupació santcugatenca per l'abocador de Can Balasc

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha reconegut que encara no ha parlat amb l'alcaldessa de Rubí sobre la qüestió

L'Ajuntament de Sant Cugat es posiciona "al costat dels veïns i les veïnes preocupats" per la implementació de l'abocador a Can Balasc, al terme municipal de Rubí, que ha generat controvèrsia i polèmica entre la població rubinenca, tal com ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha reconegut, però, que encara no ha parlat amb l'alcaldessa de Rubí, Anna María Martínez, sobre la qüestió. Cal destacar que tot i estar situat al terme municipal de Rubí, l'abocador està molt a prop de Sant Cugat, per la banda de Mira-Sol, i ja va generar mal estar veïnal fa uns mesos.

Per la seva banda, des de la CUP Valldoreix proposen fer una moció d'urgència per posicionar-se en contra d'aquest abocador.

 

 

De fet, el divendres 14 de febrer, uns dos milers de persones han participat en una gran manifestació en contra de l'abocador, culminant una marxa lenta que ha iniciat a Rubí i ha acabat a Sant Cugat, a la seu de l'empresa TMA, l’encarregada de gestionar les instal·lacions del futur abocador de Can Balasc.

Manifestació contra l'abocador de Rubí. FOTO: Ferran Mitjà

Manifestació contra l'abocador de Rubí. FOTO: Ferran Mitjà

 
Manifestació contra l'abocador de Rubí. FOTO: Núria Huesos

Manifestació contra l'abocador de Rubí. FOTO: Núria Huesos

Xoc entre l'Ajuntament de Rubí i la Generalitat

Així, Ingla ha explicat que "l'abocador, ara mateix, genera rebuig" entre la població, "segur que amb bones raons". Cal destacar que la Generalitat va assegurar al TOT Rubí que és l’Ajuntament del municipi vallesà qui ha donat la llicència a l’abocador de Can Balasc, mentre que l’Ajuntament de Rubí afirma ha estat obligat per sentència a donar la llicència de Can Balasc.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem