La primera onada de calor de l'estiu arriba a Sant Cugat

Les piscines municipals de Sant Cugat seran gratuïtes durant el dimarts 11 de juliol

La primera onada de calor de l'estiu ja és aquí. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per calor extrema que afectarà tot el país aquest dimarts i que també impactarà el Vallès Occidental i Sant Cugat. L'alerta es concentra especialment entre les dotze del migdia i les sis de la tarda del dimarts 11 de juliol, amb temperatures a Sant Cugat que podran superar fàcilment els 35 graus. El nivell de perill és de 3 sobre 6. Durant la matinada de dilluns a dimarts, el termòmetre no ha baixat dels 23 graus, segons les dades de l'estació meteorològica del CAR

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que les piscines municipals del Parc Central i de La Floresta seran gratuïtes durant aquest dimarts 11 de juliol per totes les persones empadronades a la ciutat.

Més info: Horaris i preus de les piscines municipals de Sant Cugat

De fet, Sant Cugat ja ve d'un cap de setmana extremadament calorós. El diumenge 9 de juliol el termòmetre va arribar fins als 36,3 graus a l'estació del Meteocat al CAR de Sant Cugat, mentre que el dissabte va marcar els 36,1. Ha estat el primer gran episodi de calor d'aquest estiu i s'espera que arribi al seu màxim aquest dimarts. 

Consells davant la calor

Protecció Civil ha difós uns consells bàsics per prevenir incidents davant els episodis de calor extrema:

  • Beu aigua encara que no tinguis set
  • Tanca les persianes a casa
  • Evita el sol directe
  • Evita sortir a hores de més calor
  • Estigues a llocs climatitzats
  • Hidrata les teves mascotes
  • Evita les activitats físiques intenses
  • No deixis mai els infants, les persones vulnerables o animals de companyia a l'interior d'un vehicle amb les finestres tancades

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem