Quart dia consecutiu amb màximes per sobre els 38 graus a Sant Cugat

A partir d'aquest divendres les temperatures han de començar a baixar i s'espera una pròxima setmana amb suavitat

La primera onada de calor de l'estiu continua ben present a Sant Cugat i Catalunya. Les temperatures fa dies que estan disparades i sembla que la calor no vol marxar. Aquest dimecres 23 d'agost es va arribar al pic d'aquest episodi extrem, amb una màxima de 40 graus. A més, un màxim que venia després de la primera nit tòrrida a Sant Cugat, on els termòmetres no van baixar dels 25º. 

Més info: Nit tòrrida a Sant Cugat amb mínimes que no baixen dels 25 graus

De fet, Sant Cugat suma quatre dies consecutius amb màximes per sobre dels 38 graus, un fet no gaire habitual i que posa de relleu la durada que està tenint l'onada de calor: diumenge (38,2º), dilluns (38,7º), dimarts (39,5º) i dimecres (40º). Aquest dijous encara està activa l'alerta per onada de calor i es podrien tornar a superar els 38º. 

Des de dilluns les mínimes no han baixat dels 24 graus. Unes temperatures registrades a l'estació del Servei Meteorològic de Catalunya ubicada al CAR de Sant Cugat. Per tant, al centre podrien haver estat encara superiors. Aquesta calor i la falta d'aigua han fet encendre totes les alarmes pel que fa al risc d'incendi. Sant Cugat és un dels 400 municipis catalans amb restriccions al bosc per l'elevat risc d'incendi i Collserola ha tancat miradors i aparcaments com a prevenció. 

Més info: Alerta per risc d'incendi: prohibicions a Sant Cugat i 400 municipis més

La bona notícia és que les previsions indiquen que l'onada de calor podria marxar a partir d'aquest divendres 25 d'agost. El Meteocat preveu que les màximes no passin dels 35 graus aquest divendres a Sant Cugat. A més, a partir del cap de setmana poden caure les temperatures de manera important i els termòmetres no passin dels 30 graus. A més, s'anuncien alguns ruixats durant el cap de setmana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem