Alerta per risc d'incendi: prohibicions a Sant Cugat i 400 municipis més

Sant Cugat i tot Catalunya viuen una onada de calor que fa disparar el risc d'incendi

El Govern de la Generalitat ha aprovat restriccions en uns 400 municipis catalans davant del risc d'incendi. L'onada de calor, que ha deixat temperatures per sobre els 38 graus a Sant Cugat, i la falta de pluja de les últimes setmanes han fet augmentar el risc d'un incendi forestal i el govern català ha decidit establir unes "mesures especials". Sant Cugat, amb el perill de Collserola a tocar, és una de les poblacions on s'han imposat les restriccions. Actualment, el municipi santcugatenc té un perill molt alt d'incendi, amb un nivell de 2 sobre 3 del Pla Alfa. 

Més info: Collserola tanca els miradors i els aparcaments pel risc d'incendi

La Generalitat ha tancat l'accés a diversos parcs naturals. Tot i que a Collserola s'hi pot accedir, des del parc s'ha prohibit la circulació motoritzada pels seus camins, a excepció dels veïns. A més, Barcelona ha tancat l'accés als miradors i aparcaments de la serralada.

Més info: L'onada de calor dispara els termòmetres per sobre els 38 graus a Sant Cugat

Prohibicions pel risc d'incendi a Sant Cugat

 • Encendre foc en espais oberts. 
 • Suspensió temporal de totes les autoritzacions concedides per cremar rostolls, pastures permanents o restes de poda.
 • Encendre foc en les àrees de descans de la xarxa de carreteres, així com en les zones recreatives i d’acampada, incloses les zones habilitades per aquesta finalitat.
 • Utilització de maquinària i equips en terrenys forestals i en les àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant, que tinguin un funcionament que generi deflagració, espurnes o descàrregues elèctriques.
 • Ús de material pirotècnic.
 • Llençar o abandonar objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d’originar un incendi.
 • Suspensió de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural.
 • Restricció de les activitats vinculades a les colònies, estades i campus esportius i equivalents a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.
 • Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances i casals esportius al nucli de població del municipi on es realitzen. Es permeten desplaçaments sempre que es dirigeixin a un altre nucli habitat o població, i no impliquin fer una sortida o excursió al medi natural. També es permeten desplaçaments a cases de colònies, ja sigui per fer activitats o com inici d’una estada.
 • Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals.
 • Restricció de l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.
 • Prohibició de la circulació del transport dels productes forestals dins del bosc entre les 13 hores i les 20 hores.
 • Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis. Aquesta limitació no serà d'aplicació als residents ni a les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem