Sant Cugat duplica la inversió en franges forestals per fer front a incendis forestals

L'Ajuntament de Sant Cugat augmentarà la superfície de franges forestals per augmentar la protecció davant dels incendis forestals

L'Ajuntament de Sant Cugat duplicarà la inversió en el manteniment de les franges forestals i augmentarà la superfície d'actuació com a mesura per millorar la protecció davant dels incendis forestals. El nou contracte del servei de manteniment de vegetació, aprovat per unanimitat durant el ple municipal d'aquest 18 de setembre, preveu un pressupost de 409.000 euros anuals (fins ara eren 192.000). "És una bona notícia per la seguretat dels veïns que viuen al voltant de Collserola. I més amb la situació de crisi climàtica i sequera en què ens trobem", destacava la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana i Medi Ambient, Cristina Paraira. A més, les franges es netejaran cada any, enlloc de cada dos anys com fins ara.

Segons el Consistori, el nou contracte suposarà un millora important amb "l'objectiu de reduir el risc d'incendi i prevenir la possible afectació a les urbanitzacions i zones urbanes en contacte amb les zones forestals". En primer lloc, el servei permetrà augmentar la superfície de les franges de protecció, que passaran de 152 a 172 hectàrees. A més, l'àrea d'actuació en rieres i torrents s'incrementa de 6,5 a 15 hectàrees.  Així mateix, s'augmenta la periodicitat de les neteges de vegetació i el servei passarà a ser anual (enlloc de bianual) per poder netejar les franges cada any.

Una de les novetats del nou servei és que s'incrementaran les hores destinades al desbrossament de vegetació en vorerres o en contacte amb l'enllumenat públic en zones properes al bosc. Un exemple d'aquest cas seria el que denunciaven fa uns dies uns veïns de La Floresta, que alertaven del risc d'incendi que suposava la vegetació que envoltava completament un pal elèctric a tocar del bosc.

Més info: Veïns de La Floresta alerten de l'alt risc d'incendi per la vegetació d'una finca  

1,2 milions d'euros

Un cop aprovat al ple municipal, el nou contracte sortirà a licitació pública dividit en tres lots: manteniment de franges de protecció (316.000 euros anuals), neteja de rieres i torrents (61.600 euros) i esporga de vegetació en contacte amb l'enllumenat (31.100 euros anuals). L'adjudicació serà per tres anys, pel que el cost total s'elevarà fins als 1,2 milions d'euros.

Sant Cugat està declarat d’alt risc d’incendi forestal per la Generalitat de Catalunya, ja que està format per urbanitzacions i nuclis vulnerables per la proximitat amb el bosc. En aquests casos, és obligatori disposar d'una franja exterior de protecció de 25 metres d'amplada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem