Sant Cugat impulsa un pla per fer front a sequeres

El consum d'aigua per habitant a Sant Cugat és de 236 litres diaris i, en cas d'episodis extrems de sequera, es vol reduir a 166

Sant Cugat ha impulsat un pla pla d'emergència per fer front a les sequeres que es pugin produir durant els pròxims anys. La voluntat és minimitzar els riscos d'episodis extrems i assegurar el subministrament d’aigua a la població i forma part de l'estratègia de l'Ajuntament per combatre l'emergència climàtica.

I és que segons les previsions de l’informe del canvi climàtic a Catalunya, en els propers anys es viuran cada vegada més episodis de sequera. Al conjunt del país es preveu una reducció d’entre el 5 i el 15% de precipitacions i d’entre un 10 i un 30% de les aportacions fluvials. Per fer front a aquesta realitat, l’Ajuntament s’ha dotat d’un pla per gestionar l’ús de l’aigua a Sant Cugat en cas de sequera i enfortir la resiliència de la ciutat.

“El canvi climàtic és una realitat i una de les seves nefastes conseqüències a casa nostra serà viure cada vegada més episodis de sequera. Hem d’estar preparats per fer-hi front i revertir al màxim possible aquesta situació", va explicar la comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó.

Talls d'aigua i piscines particulars

El Pla d’emergència en situació de sequera divideix les seves accions segons les 5 grans fases de sequera que l’Agència Catalana de l'Aigua estableix en funció de les pluges i els embassaments. En total, s'han previst 82 mesures de reducció del consum d'aigua, que s'aplicaran segons la fase de cada moment.

Algunes de les actuacions més destacades són un major control i gestió eficient de l’aigua; el precintat de fons públiques; l’increment de l’ús de la captació d’aigües subterrànies; el control d’un consum abusat per part dels abonats o la limitació del reg de les zones verdes, de la neteja de la ciutat i dels jardins privats.

En cas que es decretés el màxim nivell d’alerta, el pla preveu fins i tot poder limitar l’ús d’aigua per omplir piscines o efectuar talls puntuals del subministrament d’aigua (exceptuant serveis i equipaments essencials i zones urbanes situades a tocar de zones forestals).

En la fase més extrema, l'objectiu seria reduir el consum d'aigua actual de 234 litres per persona al dia (sumant consum domèstic, industrial i municipal) a 166 litres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem