Més àrea verda, el cartipàs municipal o la pancarta dels presos, el més destacat del ple

El Ple Municipal s'ha reunit en l'última sessió ordinària de l'any 2020

El Ple Municipal de Sant Cugat ha celebrat la seva darrera sessió ordinària de l'any 2020, el dilluns, 21 de desembre. Una sessió en la qual s'han tractat temes diversos, entre els quals destaca l'oficialització de la modificació del cartipàs municipal, que atorga al regidor Francesc Carol la carpeta d'esports i a Gemma Aristoy la de Via Pública i Paisatge Urbà;

S'ha explicat també que l'Ajuntament recuperarà una finca municipal que servirà per fer habitatge públic, o s'ha efectuat l'aprovació inicial d'un reglament d'estacionament, a través del qual es farà més àrea verda al municipi. Un punt que ha generat debat entre el Govern i Ciutadans, que demanava alternatives d'estacionament.

A més, en la sessió ordinària s'ha aprovat un Pla d'emergència en situacions de sequera a Sant Cugat i un Pla Estratègic de Cultura Popular i Tradicional d'arrel catalana.

Més info: Sant Cugat impulsa un pla per fer front a sequeres

Tot plegat en un ple municipal dinàmic en el qual s'ha aprovat també altres coses, com per exemple el Protocol dels Gegants o el conveni entre l'Ajuntament i l'Associació Gabriel Ferrater i la UAB per organitzar un premi d'assaig per a joves autors; o en matèria de Seguretat.

Més info: 'Pensar Més', el nou premi de l'Ajuntament per promoure l'escriptura entre els joves

Més info: Els Gegants de Sant Cugat tindran un protocol per preservar la seva identitat

També s'han anunciat i ratificat alguns canvis en el Consell de Ciutat, i s'ha comunicat que l'Ajuntament presentarà recurs a la sentència que l'obligava a retirar la pancarta de suport als presos polítics.

Totes les mocions, descartades

En l'apartat de les mocions, el Ple Municipal ha descartat una moció de Ciutadans, que pretenia impulsar un pla de rescat social i econòmic per a autònoms, famílies, sectors associatius, culturals i esportius del municipi, pels efectes provocats pel segon brot de la Covid-19. "Ja tenim un pla estructurat", ha argumentat el tinent d'alcaldia, Pere Soler.

Més info: El ple de Sant Cugat rebutja la moció de Ciutadans per impulsar un pla de rescat social

També s'ha descartat una moció proposada per Junts per Sant Cugat, per a la reobertura d'una oficina d'alguna entitat bancària a l'avinguda de Cerdanyola.

Més info: Rebutjada una moció per reobrir una oficina bancària a l'avinguda Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem