L'hort comunitari de Mira-sol obre portes el 19 de setembre

Una quinzena de persones han assistit a la xerrada celebrada aquest dimarts, 5 de juliol, al Casal de Mira-sol per conèixer com funcionarà

L'hort comunitari de Mira-sol entrarà en funcionament el 19 de setembre d'aquest any. Així s'ha explicat a la xerrada informativa que Cíclica, el col·lectiu impulsor del projecte, ha ofert a totes aquelles persones interessades en formar-ne part, aquest dimarts, 5 de juliol, al casal de barri.

El projecte és una prova pilot a la ciutat, plantejat com un espai central per aportar formació en valors i capacitats, gestió ambiental, socialització i cohesió intergeneracional. quest dilluns, 11 de juliol, començaran les inscripcions per a aquelles persones que vulguin formart part del col·lectiu de l'hort comunitari, i les inscripcions s'estendran fins al 17 de juliol.

Un cop assignades les parcel·les, s'han previst tres reunions prèvies a l'obertura de l'hort, els dies 5, 12 i 19 de setembre, que serviran per definir aspectes concrets del funcionament de l'espai. Ja el mateix 19, obrirà les portes l'hort comunitari, i a partir de llavors, durants 9 mesos, els participants estaran acompanyats per Cíclica, que els oferirà la formació, i els ajudarà en les tasques per constituir-se com a associació.

I és que l'objectiu és que l'espai sigui autogestionat, manera en la que funcionarà els següents quatre anys. Passat aquest període, l'Ajuntament obrirà concurs públic per a l'aprofitament de les instal·lacions. Un concurs al que l'associació nascuda entorn de l'hort comunitaria de Mira-sol podrà optar-hi.

Durant la presentació del projecte, s'han explicat elements com les quotes, que van dels 2,40 euros mensuals als 13,90 euros, l'ús de les instal·lacions, els drets i els deures dels usuaris. Una informació que es pot consultar detalladament al web www.hortmirasol.cat i al Casal de Mira-sol (de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 22 hores. Igualment, es pot trobar en aquesta pàgina web la butlleta per inscriures i optar a les places.

L'hort

Els participants han pogut conèixer l'espai  FOTO: C. Caballé

L'hort comunitari tindrà una extensió de 3.200 metres quadrats. Hi haurà 32 parcel·les de 24 metres quadrats i 16 de 36 metres quadrats per a ús particular, i un seguit d'infraestructures comunes, com una bassa o l’hivernacle. També hi haurà una àmplia zona destinada al treball comunitari, més la zona en la qual ja estan treballant estudiants d'un grau d'horticultura.

L’objectiu és que l’hort comunitari esdevingui un espai de cohesió social del barri, on també s’impartirà formació, tant per als usuaris com per a escoles i col·lectius del barri. Un hort que s'ubicarà al Casal del barri.

El cost total d’adequació de l'espai és de 57.000 euros, 30.000 dels quals van ser aprovats per l'anterior Consell de Barri, i la resta serà aportació municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem