L'hort comunitari de Mira-sol serà una realitat a l'estiu

Serà un hort urbà obert a tota la ciutadania esdevenint una prova pilot per a tots els horts urbans de Sant Cugat

L'hort comunitari de Mira-sol entrarà en funcionament aquest estiu. Així s'ha comunicat al Consell de Barri de Mira-sol celebrat aquest dimecres, 2 de març. Aquest és un projecte que és una prova pilot a la ciutat, per acostar aquestes iniciatives a tota la ciutadania.

El projecte ha estat redactat per Cíclica, una entitat que d'aquí a poc informarà sobre quin serà el procés per l’educació de les parcel·les. Actualment el projecte està en fase d’exposició pública, i si no hi ha al·legacions, en un mes començaran les obres per adequar l'espai.

L'hort comunitari tindrà una extensió de 3.200 metres quadrats. Hi haurà 32 parcel·les de 24 metres quadrats i 16 de 36 metres quadrats per a ús particular, i un seguit d'infraestructures comunes, com una bassa o l’hivernacle. També hi haurà una àmplia zona destinada al treball comunitari, més la zona en la qual ja estan treballant estudiants d'un grau d'horticultura.

L’objectiu és que l’hort comunitari esdevingui un espai de cohesió social del barri, on també s’impartirà formació, tant per als usuaris com per a escoles i col·lectius del barri. Un hort que s'ubicarà al Casal del barri.

El cost total d’adequació de l'espai és de 57.000 euros, 30.000 dels quals van ser aprovats per l'anterior Consell de Barri, i la resta serà aportació municipal.

El Consell de Barri

El Consell de Barri s'ha celebrat aquest 2 de març FOTO: C.Caballé

Durant la celebració del Consell de Barri de Mira-sol aquest dimecres, 2 de març, s'han tractat altres temes com el procés participatiu de l'avinguda del Baixador de Valldoreix o el del Pla de Millora de Can Cabassa.

També s'ha explicat el pressupost participatiu de la ciutat, o l'estudi acústic de Mira-sol. Aquests temes es desenvoluparan els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem