20 milions d'euros pels intercanviadors de Renfe i FGC a Sant Cugat

Els dos intercanviadors hauran de connectar les estacions de Renfe i Ferrocarrils a Volpelleres i l'Hospital General

La ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, ha signat l'acord per la construcció de la B-40 i l'aprovació de 914 milions d'euros en infraestructures. Fonts del Ministeri  han apuntat que el següent pas és establir els convenis per dur a terme les corresponents obres i han situat la tardor com un possible escenari.

Un dels projectes que contemplen són els intercanviadors entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies a Sant Cugat. Concretament, l'objectiu és connectar les estacions de Volpelleres (FGC) i Coll Favà (Renfe) i les de l'Hospital General (FGC) i Rubí (Renfe). Segons s'ha informat, la inversió prevista per aquestes actuacions és de 20 milions d'euros. Ara s'haurà d'estudiar si cal construir noves estacions o si se'n mourà alguna de les existents.

Més info: Sant Cugat aprova la moció que promou la construcció de dos intercanviadors ferroviaris

Es tracta d'una reivindicació històrica a Sant Cugat i que hauria de servir per facilitar l'ús de Rodalies, especialment a Coll Favà, on el servei és molt poc utilitzat.

La B-40

Pel que fa a la B-40, que ha d'unir Terrassa, Sabadell i Castellar, també s'hauran de determinar quins treballs es faran. Fonts ministerials no han especificat el nombre de carrils, però han recalcat que es tracta d'una ronda, tot i que també han reconegut que el protocol no menciona que ha de ser una via d'alta capacitat. En relació amb una possible continuïtat de la carretera fins a Granollers, no indica que ha de continuar però tampoc ho descarta.

Més info: Sant Cugat Empresarial celebra l'acord per la B-40

El conveni per aquesta obra té quatre mesos per signar-se i els càlculs de les intervencions és d'uns 200 milions d'euros. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem