450 multes per superar els 100 km/h a l'AP-7 en els primers dies del nou límit

La velocitat s'ha limitat a 100 km/h en el tram de l'AP-7 entre El Papiol i Granollers

Trànsit ha multat 450 conductors per superar el nou límit de velocitat de 100 quilòmetres per hora en el tram de l'AP-7 entre El Papiol i Granollers. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una visita aquest dilluns a Sant Cugat. El dijous 24 de novembre va entrar en vigor la nova limitació, amb l'objectiu de reduir els accidents en una via on s'ha incrementat el trànsit de de la retirada dels peatges.

Més info: Entra en vigor el nou límit de velocitat a l'AP-7 a Sant Cugat

"Hi ha hagut un increment de les sancions", ha detallat Elena. Així, es van registrar 450 multes entre el dijous i el diumenge. A més, el conseller ha avançat que es preveu la instal·lació de radars en aquest tram de l'autopista, on s'inclou Sant Cugat: "Els radars se situen per evitar accidentalitat i, on hi ha més risc, se'n posen més. Si s'ha fet l'esforç de reduir la velocitat a 100 km/h, és perquè es compleixi i hi haurà controls". 

Joan Ignasi Elena: "Des de que va desaparèixer el peatge, hi havia un increment del 40% de vehicles"

Amb tot, Elena ha celebrat la reducció de la velocitat: "Estem prenent moltes mesures a l'AP-7. Des de que va desaparèixer el peatge, hi havia un increment del 40% de vehicles i en determinats indrets hi ha hagut molta accidentalitat". A més, ha atribuït bona part dels accidents a distraccions o excés de velocitat i ha defensat que "la reducció de velocitat garanteix una millora en l'accidentalitat". Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha afegit que la reducció de la velocitat també servirà per reduir el soroll que pateixen els veïns.

Més info: Les pantalles acústiques de l'AP-7 a Mira-sol, entre finals d'any i inicis de 2023

Finalment, el conseller d'Interior ha detallat que la velocitat variable en aquest tram de l'AP-7 no entraria en vigor fins ben entrat l'any 2023.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem