Les pantalles acústiques de l'AP-7 a Mira-sol, entre finals d'any i inicis de 2023

Els veïns de Mira-sol fa anys que denuncien molèsties i problemes ocasionats pel soroll de l'AP-7

Les pantalles acústiques que han de servir per mitigar el soroll de l'AP-7 en el seu pas pel barri de Mas Gener de Mira-sol són més a prop de ser una realitat. Després de dècades de demandes veïnals, que denunciaven problemes de salut i dificultats en el seu dia a dia pel soroll dels vehicles, la instal·lació de les pantalles és més a prop que mai.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha confirmat que el govern de l'Estat ja ha adjudicat les obres d'instal·lació i es preveu que els treballs comencin entre finals d'any i principis de 2023. L'alcaldessa ha celebrat l'avenç del projecte, que ha de servir per "mitigar el soroll que fa molts anys que afecta el veïnat". "La licitació està feta i estem a l'espera que comenci la instal·lació. Està molt avançat", ha emfatitzat.

Menys velocitat, menys soroll

Els veïns i l'Ajuntament de Sant Cugat feia molts anys que reclamaven al govern de l'Estat, propietari de l'autopista, aquesta actuació. Després d'anys de negatives, l'executiu central va incloure l'obra en els pressupostos de 2022 i finalment serà una realitat. "Patim cada dia. No podem dormir pel soroll. Està afectant la nostra salut", han denunciat els veïns en múltiples ocasions.

La situació es va agreujar arran de l'eliminació del peatge, que ha fet incrementar de manera important el trànsit per l'AP-7. Arran d'aquest increment, que també ha generat més accidents. Això ha portat al governs catalans i espanyols a reduir la velocitat entre El Papiol i Granollers a 100 km/h.

Una reducció que l'alcaldessa també veu positiva pel que fa a les molèsties: "Amb la reducció de la velocitat es contribueix a la reducció del soroll".

El soroll a l'AP-7 a Valldoreix

Mira-sol no és l'únic barri afectat pel soroll de l'AP-7. A Valldoreix hi ha diversos sectors que també han denunciat diverses ocasions les molèsties que pateixen pel trànsit. La petició dels veïns era que s'incloés el seu tram en l'apantallament imminent, però no va ser possible.

Més info: S'estudiarà el soroll de l'AP-7 a Valldoreix, que els veïns fa 20 anys que denuncien

En aquest sentit, l'alcaldessa ha anunciat que els pressupostos generals de l'Estat del 2023 contemplen la realització d'un estudi de soroll a la part de Valldoreix per determinar si les pantalles acústiques poden ser una bona solució. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem