Adjudicades les obres del nou passeig que connectarà Rubí i Sant Cugat sota l'AP-7

El projecte consisteix en la urbanització d’un passeig central per sota l'autopista que comptarà amb un carril bici i espai per a vianants

L’Institut Català del Sòl ha adjudicat a l’empresa GICSA les obres d’urbanització de la connexió sota l'AP-7 que connecta les rotondes de l’Eroski i el Leroy Merlin. Aquest pas sota l’autopista millorarà la connexió entre Rubí i Sant Cugat. Actualment, la situació d'aquest pas és precària i amb poca seguretat pels vianants que hi passen, sense voreres ni separació física amb els vehicles en molts trams. Fa anys que veïns de les dues poblacions denuncien la situació. 

Les obres començaran durant la segona quinzena de febrer i està previst que durin un any. Comptaran amb un pressupost d’1,9 milions d’euros aportats per l’INCASÒL.

Més info: 1,8 milions d'euros per dignificar la carretera de Rubí

Com serà el nou passeig? 

Planta general Fora sector

Plànol del projecte

El projecte consisteix en la urbanització d’un passeig central per sota l'autoposta que comptarà amb un carril bici i espai per a vianants, separats per arbres en la part exterior i les columnes que suporten la B-30 i l'AP-7 en la part interior. També es crearan dos vials laterals al passeig amb un carril per sentit, que en un tram incorporarà un segon carril que permet la incorporació a i sortida de l'autopista.

Aquesta urbanització permetrà millorar la connexió existent entre les dues rotondes, la de l’Eroski i la del Leroy Merlin, així com entre els municipis de Sant Cugat i Rubí. D’aquesta manera s’aconseguirà connectar millor el sector de Can Sant Joan no només pel trànsit rodat, sinó també pels vianants i bicicletes. 

A llarg termini, l'objectiu de Sant Cugat és disposar d'una connexió amb Rubí com la que hi ha amb Cerdanyola, amb espai per a vianants i ciclistes. Per ara, ja es va millorar el pas per l'Hipòdrom i està en tràmit pel carril bici i de vianants fins a la rotonda del centre comercial.

Més info: 1,7 milions d'euros pel carril bici a la carretera de Rubí

Millores a Can Sant Joan

A més de la urbanització d'aquesta connexió, al sector Can Sant Joan s’hi estan duent a terme altres obres. Concretament, es tracta de la segona fase d’urbanització a l'entorn del Leroy Merlin. L'actuació consisteix en la construcció del vial paral·lel a la futura Interpolar, el desdoblament del ramal de sortida de la B-30 direcció Tarragona, que connecta directament amb el sector Can Sant Joan. També es preveu la millora de l’entorn del Carrer Danubi, garantint l’accessibilitat i els serveis de totes les parcel·les del sector.

Més info: En marxa obres per millorar l'accés a Can Sant Joan

Aquestes obres es van adjudicar l’any passat a l’empresa Valiser i està dirigida per l’enginyeria SBS. El pressupost és de 3,4 milions d’euros i es preveu que s’acabin el proper mes d’abril.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem