En marxa obres per millorar l'accés a Can Sant Joan

Les obres per arreglar la connexió sota el pont de l'AP-7, entre el centre comercial de Sant Cugat i el Leroy Merlin, començaran el quart trimestre de l'any

Els conductors i vianants que passen per la carretera de Rubí en direcció a la rotonda del Leroy Merlin, al terme municipal de Sant Cugat, hauran pogut observar que des de fa setmanes  han començat diverses obres a banda i banda d'aquest tram de carretera. 

Segons informa l'Institut Català del Sòl (Incasòl), es tracta de les obres per millorar l'accès a les parcel·les del polígon d'activitat econòmica de Can Sant Joan. Les obres s’han adjudicat a l’empresa VIALSER per un import de 3,4 milions d'euros i es preveu que s'allarguin durant 14 mesos, fins a l’abril de 2023. L’obra també preveu la construcció del vial paral·lel a la futura Interpolar, completant l’accessibilitat i els serveis de totes les parcel·les del sector, permetent que a totes elles s’hi pugui implantar les activitats econòmiques.

En aquest sentit, s’urbanitzaran diferents elements que facilitaran la mobilitat a l'entorn del Leroy Merlin. Per una banda, s’executarà el desdoblament del ramal de sortida de la B30 direcció Tarragona, que permet l’accés directe al sector Can Sant Joan i al municipi de Rubí, evitant passar per la rotonda existent i també es millorarà la mobilitat de l’entorn del carrer Danubi, amb una nova rotonda en el punt de trobada amb l’Avinguda de la Generalitat, que permetrà els girs de retorn cap a la carretera de Rubí.

Les obres s'han encarregat a Vialser per 3,4 milions d'euros. FOTO: NHS

Les obres s'han encarregat a Vialser per 3,4 milions d'euros. FOTO: NHS

 

Nou edifici de l'empresa japonesa FANUC

A més, entre la carretera de Rubí i el carrer Danubi, també es pot observar la silueta d'un gran edifici en obres. Es tracta de la nova seu corporativa de l'empresa japonesa FANUC, que li va comprar un terreny de 29.000 metres quadrats a l'Incasòl ara fa quatre anys. 

Les obres per arreglar el pas sota l'AP-7

Una de les obres més esperades per la ciutadania, donada la gran afluència de pas i també per la seva perillositat, és la connexió sota l'AP-7, entre la rotonda del Leroy Merlin i el centre comercial de Sant Cugat.

L'Incasòl ha iniciat la licitació de les obres, després que l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va aprovar definitivament el projecte d’urbanització el passat mes de febrer. Es preveu que les obres comencin el quart trimestre d'aquest 2022 i s'allarguin durant 9 mesos, amb un pressupost de dos milions d'euros. 

Segons expliquen des de l'Incasòl, el projecte consisteix en la urbanització d’un passeig central entre les dues rotondes amb vials laterals de trànsit rodat. Aquests vials parcialment tenen dos carrils, un directe als ramals d’entrada i sortida de la B30, i un únic carril en el tram central sota el pont.

Així quedarà el vial sota l'AP-7. FONT: Incasòl

Així quedarà el vial sota l'AP-7. FONT: Incasòl

El passeig central incorpora en tot el seu recorregut un carril per a bicicletes segregat del pas dels vianants mitjançant  arbrat en el recorregut exterior, i per les piles del pont en la part que travessa sota l’autopista.

La urbanització també inclou la instal·lació d’enllumenat públic i semaforització, així com la gestió de diferents serveis afectats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem