Així serà el camí escolar de La Floresta: sentit únic de cotxes i plataforma única

El projecte està valorat en un milió d'euros i eliminarà un sentit de la direcció dels vehicles

L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat inicialment el projecte per crear un camí escolar segur per anar a l'Escola La Floresta des del Pont del Diari, prioritzant els vianants i les bicicletes. Les famílies del centre feia anys que denunciaven el "perill" que genera l'actual recorregut, amb voreres molt estretes i un alt pas de vehicles. “Hi ha famílies que no van a peu pel perill que suposa. De l’escola a l’estació només hi ha quinze minuts, però com que no és agradable ni segur, s’agafa el cotxe”, explicaven des de la comissió de mobilitat sostenible de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola La Floresta. El Ple Municipal ha aprovat el nou projecte, valorat en un milió d'euros.

"Respon a una de les voluntat d'aquest govern de revitalitzar els barris i revertir els dèficits històrics. Els eixos principals de la Floresta és on es concentraven més problemàtiques, poc espais pels vianants o cotxes mal aparcats", ha justificat Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà. En aquest sentit, ha afirmat que se seguirà treballant en aquest sentit amb canvis a l'avinguda d'Emeterio Escudero o entre l'estació i la plaça del Centre. El projecte s'ha aprovat amb la unanimitat de tots els partits.

Més info: Voreres amples i carril bici pel camí escolar de La Floresta

La proposta plantejada preveu la creació de plataforma única entre el Pont del Diari i el carrer de Can Llobet, amb un espai de tres metres per a vianants i un carril bici. A canvi, s'elimina un sentit de la circulació en aquest tram i els vehicles motoritzats només podran anar en direcció a la carretera de Vallvidrera. Aquest canvi va generar també crítiques d'alguns veïns i de la comissió de mobilitat del Consell de Barri de La Floresta, que lamentaven que obligaria a fer uns recorreguts més llargs als cotxes, passant per carrers ara pacificats.

Una de les parts més conflictives és el pont que travessa per sota els Túnels, just abans d'arribar a la carretera de Vallvidrera. En aquest punt, s'ampliarà una de les voreres i es posarà una barrera separatòria per donar més seguretat als vianants.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem