Ajuda pel transport als centres educatius situats en zones desfavorides

L'objectiu és facilitar l'accés de 422 centres educatius per apropar-los al patrimoni català

El Conseller de cultura, Santi Vila, signava aquest dimecres,18 de gener, un acord amb els transports catalans Rodalies-Renfe, TRAM, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Moventis per poder facilitar l'accés als escolars que viuen en zones desfavorides.

Amb aquest acord es vol cobrir les elevades despeses de transport que hi ha als centres educatius públics ubicats en zones desfavorides. A més, també es vol apropar el patrimoni català als infants i joves dels centres educatius, ja que, actualment, els escolars representen un 17-18% del conjunt dels visitants dels museus, monuments i jaciments de la Generalitat.

El conseller de Cultura ha destacat en un comunicat que "aquest país fa grans coses quan hi ha complicitat entre el sector públic i el privat" i ha afegit que "l'acord demostra, un cop més, que hi ha iniciatives privades que defensen l'interès públic".

Vila ha confirmat que "l'objectiu del Departament de Cultura és que aquesta iniciativa, que ara s'inicia amb primera fase, pugui tenir caràcter universal i es pugui estendre a tots els alumnes de Catalunya".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem