FGC inverteix 4 milions d'euros per millores a la línia de Barcelona-Vallès

Actuacions de millora a la línia de Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya farà obres de millora a la línia de Barcelona-Vallès per un import total de 4,1 milions d'euros. La renovació integral de la via del túnel que hi ha entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera, la renovació d’un tram de via del túnel entre de Peu del Funicular i Sarrià i la instal·lació de set nous desviaments a l’àmbit de Sant Cugat són les actuacions previstes.

Els treballs, que ja estan licitats, s'executaran durant els pròxims mesos. Concretament, es faran les millores següents:

  • La renovació integral de la via del túnel 4, que travessa la muntanya de Collserola connectant Barcelona i el Vallès. Les obres, que comencen el dia 3 de gener, inclouen el canvi de travesses, balasts, tots dos carrils d’un total de 3.200 metres i el condicionament del drenatge. Es tracta del túnel més llarg del Metro del Vallès de FGC. Aquesta acció de millora suposa una inversió de 3,1 milions d’euros i s’executarà en un termini màxim d’onze mesos.
  • La renovació d’un tram de 110 metres de la via del túnel 2 de la línia Barcelona-Vallès. Les obres s’executaran entre els mesos de gener i febrer i suposen una inversió de 100.000 euros.
  • El subministrament de set nous desviaments a Sant Cugat per un import de 898.400 euros que es durà a terme en un termini de sis mesos un cop adjudicada la licitació el proper mes de febrer.

"Aquestes actuacions s’emmarquen dins el constant procés de manteniment i renovació que duu a terme FGC per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris", comuniquen des de l'empresa pública de transport.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem