Buscant solucions futures a l’aparcament a Mira-sol

La confluència de l’Hospital General, la Universitat Internacional de Catalunya i l’estació de FGC provoca gran afluència de vehicles, que han de compartir espai d’aparcament amb els veïns

L’Ajuntament de Sant Cugat està treballant en el Pla de Millora Urbana de Can Cabassa, que va aprovar inicialment el desembre passat. El projecte inicial preveu la construcció de 178 habitatges de protecció oficial, 91 de lliures i 12.000 m2 de sostre dotacional (habitatge per a joves o gent gran) en una parcel·la a tocar de l’Hospital General.

El tinent d’alcalde d’Urbansime, Pere Casajoana, va presentar el projecte als veïns de Mira-sol i la principal preocupació dels assistents era referent a la dificultat de trobar aparcament, que es veuria agreujada amb aquest nou projecte. I és que les construccions es farien en una parcel·la que es va habilitar com a pàrquing per veïns i gent que vingués de fora.

Buscant solucions

Tot i això, des de l’Ajuntament avancen que ja hi ha una parcel·la que podria seguir fent la funció d’aparcament. El problema d’aparcament es deu a la gran quantitat de gent que va a les institucions i entitats de  la zona i que aparquen en zones on també aparquen els veïns tot i que, per exemple, l’Hospital General té pàrquing.

“Hauríem de veure els preus del pàrquing. Passa com a Esade, que té un aparcament molt gran però està buit perquè els preus són prohibitius per anar-hi diàriament”, deia Casajoana.

Solució temporal

Actualment, s'utilitza una parcel·la propera a l'Hospital General com a aparcament. FOTO: Artur Ribera

Fa aproximadament un any i mig que l’Ajuntament va arreglar la parcel·la perquè pugués utilitzar-se de pàrquing i el problema va quedar solucionat temporalment. “Els veïns tenien problema d’aparcament a la zona. Quasi tot estava ocupat per estudiants de la universitat i gent que va a l’Hopital General”, destaca Imma Valderrama, representant de l’Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol al Consell de Barri.

L’aparcament és cada vegada més gran i cada cop està més ple. Tenen raó quan diuen que hi ha un problema d’aparcament”, explica Pere Casajoana.


Amb el Pla de Millora aquest espai quedaria anul·lat i aquest punt és el que aixeca algunes preocupacions dels veïns, tot i que la previsió és que s’hi pugui seguir aparcant quatre o cinc anys més abans que comenci la construcció d’habitatges. “Hi ha una falta palpable d’aparcament i és el que preocupa més els veïns”, destaca Valderrama sobre el futur projecte.

No obstant, Pere Casajoana explica que l’Ajuntament ja té pensada una zona alternativa perquè es pugui utilitzar de pàrquing quan comenci la construcció: “Al terreny que hi ha dalt d’on és ara l’aparcament té quatre propietaris un dels quals és l’Ajuntament. Es podrà fer servir per posar el pàrquing, ja que de moment no s’hi construirà. Es mantindrà la provisionalitat però serà una solució”. “Seria part d’una solució perquè l’espai és molt més petit”, reconeix Imma Valderrama.

Respostes de futur

Però el problema d’aparcament amb una zona amb veïns i grans entitats com l’Hospital General, la universitat o l’estació de Ferrocarrils que arrosseguen milers de persones va més enllà d’aquesta solució temporal. És per això que des de l’Ajuntament treballen per idear solucions a la situació.

“Haurem de trobar alguna manera perquè els veïns puguin aparcar gratuïtament i la gent de fora tingui la possibilitat d’aparcar d’una manera més econòmica”, explica Casajoana, que destaca alguna possibilitat: “Hi haurà una àrea destinada als veïns i una àrea per a la gent de fora. No necessàriament passa per una zona verda i blava. Podria ser que els estudiants aparquessin al pàrquing que és una mica més lluny de la zona residencial i quedi més definit on aparca cadascú”. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem