Casc per menors i prohibides les voreres: la nova normativa per bicis i patinets

Les bicicletes i patinets no podran circular per la vorera, però si pels carrers de vianants a Sant Cugat

L'increment dels patinets elèctrics els últims temps ha generat alguns problemes de convivència entre els diferents usuaris dels carrers, especialment en les zones de vianants. Amb l'objectiu de millorar la seguretat vial i ordenar la circulació, l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat una nova ordenança per regular l'ús de bicicletes, patinets elèctrics, vehicles de mobilitat personal (VMP) i altres ginys no motoritzats. "L'objectiu és incrementar la seguretat viària a la ciutat i afavorir l'ús dels vehicles de mobilitat més neta i saludable", ha destacat el regidor de Mobilitat, José Gallardo, que creu que la normativa afavorirà una "bona convivència" entre els usuaris de la via.

Més info: Patinets a Sant Cugat: la difícil convivència en els carrers de vianants

Per norma general, les bicis i patinets elèctrics han de circular per la calçada o pels prop de 50 km de carrils bici que enxarxen la ciutat. No poden passar per la vorera, però sí pels carrers vianantitzats del centre sempre i quan no hi hagi aglomeracions i es pugui mantenir una distància de seguretat amb el vianant.

L’ordenança també estableix que un vehicle de mobilitat personal només pot circular amb una persona i que ha de tenir com a mínim 14 anys. El casc és obligatori per als menors de 16 anys, tant en patinets com en bicicletes. Per circular, no necessiten autorització administrativa, ni carnet, ni assegurança obligatòria, tot i que l’Ajuntament recomana contractar-ne una.

Crítiques de Ciutadans

L'ordenança ha estat aprovada amb la unanimitat de tots els partits polítics (el govern d'ERC, PSC i CUP i Junts per Sant Cugat i Ciutadans). Tot i això, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, ha estat crític amb la normativa, que veu "insuficient": "El resultat és de mínims. No garanteix una mobilitat segura". Ciprián s'ha mostrat favorable a establir l'obligatorietat del casc en tots els casos, la identificació amb matrícules i una assegurança de responsabilitat civil.

Loading...

Loading...

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem