Comencen les obres per millorar la seguretat a l'Arrabassada

Les obres abastaran una longitud d’11,5 quilòmetres i tenen un pressupost de 900.000 euros

Les obres per millorar la seguretat a la carretera de l'Arrabassada, entre Sant Cugat i Barcelona, ja han començat. Les actuacions van començar a finals de setembre i la previsió era que s'allarguessin durant tres mesos. La voluntat és incrementar la seguretat dels usuaris de la via, que és una de les més perilloses de Catalunya. Des del 2007 hi ha hagut 57 accidents greus i una víctima mortal, sent els motoristes les principals víctimes. Des de Sant Cugat feia anys que es reclamaven actuacions per resoldre aquesta situació.

Més info: L'Arrabassada torna a ser la carretera més perillosa de Catalunya

Les obres, executades per la Generalitat, tenen un pressupost de 900.000 euros i abastaran un total d'11,5 quilòmetres. Les principals intervencions és la redistribució de la secció transversal amb un zebrat central separador de carrils fins a l’accés a la urbanització de Can Cortès, la col·locació de ressalts i la millora de la senyalització i abalisament de la carretera, reforçant sobretot la senyalització vertical amb senyals amb fons groc de limitació de velocitat o d’existència de perill.

A partir de l’accés a la urbanització de Can Cortès, la línia divisòria dels carrils passarà a ser contínua fins a l’arribada a la zona urbana de Sant Cugat. De fet, des de l'Associació de Veïns de Can Cortés han celebrat l'inici de les obres i s'ofereixen a seguir treballant amb la Generalitat per millorar l’accés i sortida que connecta el barri amb l'Arrabassada amb l’objectiu de fer-lo més segur.

Cunetes i ciclistes

En un tram de tres quilòmetres, on la carretera és més estreta, es preveu l’execució de cunetes trepitjables d’1 metre d’amplada aproximadament per assolir un sobreample a la via. D’altra banda, els carrils centrals es pintaran de vermell i es millorarà la visibilitat d’alguns accessos.

També es reordenaran algunes interseccions existents al tram, per afavorir la seguretat viària. Així mateix, s’intervindrà als talussos que tinguin més risc d’esllavissades per assegurar-los. Finalment, s’implantaran senyals verticals nous de carretera compartida amb ciclistes al llarg de tot el recorregut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem