Els vehicles elèctrics viatjaran de franc pels Túnels de Vallvidrera

A partir del setembre, els vehicles elèctrics que hi ha a Catalunya no hauran de pagar les barreres que siguin titularitat de la Generalitat

A partir del 15 de setembre els vehicles elèctrics que hi ha a Catalunya no hauran de pagar els peatges públics i barreres que siguin titularitat de la Generalitat. El descompte s’aplica a la C-16, inclosos els Túnels de Vallvidrera, la C-32, tant al Maresme com al Garraf, i al peatge de la C-33 de Mollet.


Els propietaris d’aquests vehicles s’hauran de registrar al portal EcoviaT per acollir-se a la bonificació. Els propietaris també hauran d’adquirir l’aparell de la ViaT, amb un cost de 12 euros, per rebre un adhesiu que els permeti utilitzar el carril VAO i les zones d’aparcament destinades als vehicles elèctrics.


L’objectiu d’aquesta iniciativa és el d’incentivar la circulació de vehicles nets per disminuir la contaminació i el soroll, tenint en compte que la implantació dels vehicles elèctrics està tenint una acollida tímida a causa del seu elevat preu. Es calcula que, a Catalunya, hi ha uns 3.100 vehicles elèctrics que es podran beneficiar d'aquesta mesura.

 
Comentaris

Destaquem