En marxa una prova pilot per fomentar el català als FGC

El programa busca la col·laboració de voluntaris per ajudar a adquirir fluïdesa amb el català a aquells qui vulguin mitjançant converses disteses i informals

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Plataforma per la Llengua impulsaran un programa pilot anomenat El Tren de la Llengua, una iniciativa que permetrà crear parelles lingüístiques amb la finalitat de practicar el català a partir de converses durant el viatge en tren.

Es tracta d'una adaptació del programa Voluntariat per la llengua, que des de fa 14 anys ha impulsat el Consorci per la Normalització Lingüística, i des de fa 10, també Plataforma per la Llengua. El programa, que es durà a terme a les línies de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, permetrà que persones amb coneixements bàsics de català amb ganes d'adquirir fluïdesa puguin practicar-lo d'una manera quotidiana i distesa a través de voluntaris

Tant aprenents com ensenyants s'hauran de registrar gratuïtament com a voluntariat lingüístic a la Plataforma per la Llengua, i disposaran d'un distintiu i un carnet del programa que els permetrà obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments d'arreu de Catalunya. Un cop hagi acabat la prova pilot, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular. 

 

Enric Ticó, president dels FGC, ha destacat que "FGC sempre ha estat compromesa amb la cultura del país i estem satisfets de poder oferir als viatgers aquest valor afegit". Per la seva banda, Mireia Plana, la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, ha justificat que "els mitjans de transport també són espais on desenvolupar les activitats socials". Els FGC van dur a terme el 2015 una campanya similar, en què s'aprofitava el trajecte en tren per mantenir converses en anglès en grups reduïts i amb un professor nadiu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem