Entra en funcionament el nou sistema de càmeres per accedir amb vehicle al centre

Les pilones deixen de funcionar

El nou sistema d'accés amb vehicle al centre de Sant Cugat, que ha substituït les pilones per càmeres, ha entrat en funcionament aquest 1 de març. Així, els vehicles que vulguin entrar en carrers de vianants, s'hauran d'aturar davant del semàfor i la càmera llegirà la matrícula. Si està autoritzat, el semàfor es posarà en àmbar. Si no, es quedarà vermell i, si continua, rebrà un sanció.

La tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Cristina Paraira, ha presentat el nou sistema aquest dijous. "L'objectiu no és recaudar diners, és garantir que l'eix de vianants sigui per vianants i només hi accedeixin els vehicles autoritzats", ha assenyalat Paraira. I és que segons la regidora, actualment es fa "un abús" i molts vehicles passen pels carrers de vianants tot i no tenir permís.

"L'objectiu és poder anar caminant i segurs pels carrers de vianants", afegeix Cristina Paraira. En aquest sentit, ha recordat que la normativa no canviarà, sinó que ho farà el sistema. Si abans els veïns tenien una targeta per fer baixar les pilones, ara es funcionarà a través del lector de matrícules i el semàfor. Els intèrfons es mantindran per resoldre incidències.

Ara es deixarà un període d'adaptació de dues setmanes. A partir de llavors es començaran a posar sancions, que funcionaran igual que un radar de velocitat: quan algú sense autorització passi pel carrer, serà sancionat. La multa pot ascendir fins als 80 euros.

Així funciona el nou sistema:

Qui hi podrà accedir

Qualsevol persona empadronada a un habitatge d'un carrer de vianants podrà donar d'alta fins a quatre vehicles, que tindran autorització per passar. El mateix succeix amb les persones propietàries de places d'aparcament al centre, que també podran apuntar quatre vehicles per plaça. En casos justificats, es poden inscriure cinc vehicles.

El centre de vianants s'ha dividit en 9 zones i, en funció de la zona, els vehicles autoritzats hi entren i surten per un carrer o un altre. És a dir, un veí de la plaça de Barcelona tindrà permís per accedir en aquesta àrea, però no per fer-ho a la plaça d'Octavià.

Els horaris de càrrega i descàrrega per als comerciants del centre es manté com fins ara: de 7 a 10.30 h, de 14 a 16.30 h i de 20 a 22.30 h. Per a mudances o serveis especials, es podrà avisar abans a l'Ajuntament o fer-ho a través de l'interfon. Els tallers mecànics també podran donar autorització als seus clients al mateix moment a través de l'interfon.

Cristina Paraira ha insistit en què la normativa és la mateixa que fins ara, però ara volen que es compleixi i la gent no s'atreveixi a accedir al centre de vianants si no està autoritzat. Una d'aquestes normatives és que els vehicles, encara que estiguin autoritzats, no podran estar més de vint minuts dins l'eix de vianants. En cas contrari, també seran multats per les càmeres.

A la imatge es veuen les zones en què està dividida la zona de vianants. Les autoritzacions seran per cadascuna de les zones i no permetran entrar a la resta:

Com saber si el meu vehicle està autoritzat?

És important mantenir actualitzades les dades dels vehicles per poder accedir al centre de vianants. Per donar-se d’alta o per actualitzar les dades cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Sant Cugat o a través d'internet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem