La Generalitat prohibeix una marxa ciclista als Túnels de Vallvidrera

El col·lectiu ciclista vol defensar la creació d'un carril bici als Túnels de Vallvidrera per connectar Sant Cugat i Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de decidir si autoritza o no una bicicletada aquest diumenge 2 de juny per l’interior dels Túnels de Vallvidrera, que connecten Barcelona i Sant Cugat del Vallès. La petició la va fer l’Associació Abril Bicis Mil, però la Conselleria d’Interior de la Generalitat la va denegar al·legant qüestions de seguretat i el possible col·lapse d’una via important d’accés a la capital catalana.

Més info: El Parlament es posiciona a favor del carril bici als Túnels de Vallvidrera

L’entitat va presentar un recurs contra la denegació, i aquest dijous s’ha celebrat una vista oral perquè cada part presentés els seus arguments. La Generalitat ha comptat amb el suport de la fiscalia. Els magistrats de la sala contenciosa administrativa hauran de decidir entre aquest dijous i divendres.

L’entitat, que ja ha fet bicicletades al mateix lloc però sense comunicar-les, vol reclamar que els túnels de servei de l’autopista C-16 al seu pas per Vallvidrera s’habilitin perquè les bicicletes hi puguin circular. De fet, hi ha informes tècnics i una resolució del Parlament que obren la porta a estudiar aquesta mesura, que permetria anar de Sant Cugat a Barcelona en poca estona amb bicicleta.

Més info: La Generalitat estudiarà crear un carril bici als túnels de Vallvidrera

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem