Instal·len el semàfor a la rotonda de l'Escola La Floresta per millorar la seguretat

Famílies de l'escola i veïns del barri fa anys que denuncien inseguretat en aquest punt de la carretera de Vallvidrera

La rotonda de la carretera de Vallvidrera que dona accés a l'Escola La Floresta ja disposa d'un semàfor. Es tracta d'una reivindicació històrica de famílies del centre i de veïns del barri, que fa anys que denuncien problemes d'inseguretat vial en aquest punt.

El semàfor, un en cada sentit del trànsit, funcionarà a demanda. Pels vehicles es posarà en vermell només quan un vianant premi el botó per creuar. Durant la resta del temps estarà en àmbar intermitent. D'aquesta manera es vol dotar de més seguretat el pas de vianants, especialment per aquells que van a l'escola a peu. De fet, aquest pas hauria de formar part del camí escolar segur..

 

Un camí segur que era perillós

Veïns del barri i famílies del centre fa anys que denuncien la inseguretat en aquest punt, ja que els vehicles que circulen passen a una gran velocitat i els vianants tenen dificultats per creuar la via amb seguretat. "Ha de ser un camí segur i ara és perillós", reivindicava la veïna Carola Alegre.

Més info: Veïns de la Floresta tornen a reclamar més seguretat de camí a l'escola

Durant el 2019, les famílies es van mobilitzar en diverses ocasions en aquest punt de la via. Des del govern municipal de Sant Cugat, es va veure el semàfor com la millor solució i es va demanar l'autorització a la Diputació de Barcelona, que és l'administració que gestiona la carretera de Vallvidrera.

El curs ja començarà al setembre amb aquesta nova instal·lació, un pas més per facilitar el trajecte a peu o amb bicicleta fins a l'escola. Tot i això, encara queden alguns punts complicats, com el pas pel pont que travessa els Túnels de Vallvidrera per sota, just abans de la rotonda de la carretera de la Vallvidrera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem