Junts per Sant Cugat reclama mesures de seguretat per l'Arrabassada

L'Arrabassada és una de les carreteres amb més perillositat de Catalunya

Junts per Sant Cugat vol instar al govern de la Generalitat a prendre mesures a l'Arrabassada per incrementar la seguretat en aquesta via entre Sant Cugat i Barcelona. Des de la formació recorden que la carretera es troba entre les vies més perilloses pel que fa al risc d'accidents. És per això que portarà la proposta al ple municipal d'octubre.

El regidor de JuntsxSTC Joan Puigdomènech ha reconegut que no és un problema nou i demana a la Generalitat que impulsi actuacions. "Hi ha errors greus de senyalització en aquesta carretera", denuncia Puigdomènech, posant com a exemple que en tot el tram de Sant Cugat hi ha línia discontínua. És per això, reclama que es prohibeixi avançar en bona part de la via.

Més info: L'Arrabassada deixa de ser la carretera més perillosa de Catalunya, 3 anys després

 

També proposa altres "mesures per reduir la sinistralitat" com la instal·lació de radars o instal·lar separadors de carrils. Un dels temes que més preocupa és l'entrada a Can Cortés i Les Planes des de l'Arrabassada. "És una cruïlla d'una perillositat extrema. Els veïns que volen anar cap al centre de la ciutat, han de fer un gir de 180 graus sobre la mateixa carretera. S'han produït molts accidents", denuncia Puigdomènech, que demana una solució, com podria ser una rotonda.

Avinguda del Baixador

D'altra banda, Junts per Sant Cugat portarà al ple municipal una proposta per plantejar un esquema econòmic que faci viable la urbanització de l'avinguda del Baixador, a Mira-sol. Es tracta d'una demanda històrica dels veïns i que acumula anys de retard, ja que s'havia arribat a dir que estaria enllestida el 2019. Carles Brugarolas, regidora de Junts, apunta que el projecte està encallat per les qüestions econòmiques.

Més info: Veïns del Baixador es constitueixen en associació per defensar els seus interessos

 

És per això que proposa que l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix negociïn un conveni econòmic per fer possible el projecte. "L'envergadura del projecte compromet la sostenibilitat dels comptes de l'EMD i l'Ajuntament té marge sobrat per assumir-lo", exposa Brugarolas.

El partit considera que el pressupost de 2021 de les dues administracions hauria de preveure els imports estimats necessaris per dur a terme la urbanització.  "Tot i que l’obra està íntegrament ubicada dins terme de Valldoreix també la resta del municipi en pot sortir beneficiada, especialment els veïns de Mira-sol més propers", argumenten.

Tot i això, Junts creu que és l'EMD qui ha de pilotar el projecte i de mantenir el diàleg amb els veïns per acabar de definir com serà la urbanització. Sobre les contribucions especials que hauran d'abonar els veïns, Brugarolas assenyala que variaran en funció del projecte i que s'haurien de buscar mecanismes per aconseguir que tots els veïns puguin pagar, tal com està marcat per llei.

 
Comentaris

Destaquem