L'Ajuntament es replanteja la implantació de zona taronja a Can Sant Joan

La voluntat era convertir totes les places d'aparcament en zona taronja d'aparcament

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha replantejat la implantació de zona taronja d'aparcament a Can Sant Joan i no convertirà tots els llocs en places de pagament tal com estava previst. Després de les queixes de sindicats i treballadors i la falta d'alternatives per anar fins al parc empresarial, el govern santcugatenc ha decidit introduir els canvis de manera progressiva.

En resum, l'Ajuntament implantarà la zona taronja de manera progressiva i d'acord amb sindicats i empreses. La primera voluntat era convertir totes les places d'aparcament en àrea taronja a partir del juliol, però ara només es començarà a posar en algun dels nous aparcaments arranjats. Així ho han confirmat al TOT fonts municipals. El preu previst per aparcar a la zona taronja era d'un euro al dia durant el primer any, i dos euros durant el segon.

"Hem decidit modular la proposta perquè necessitem la complicitat dels treballadors i de les empreses", expliquen des de l'Ajuntament. En aquest sentit, es crearà una taula de negociació entre sindicats, direccions d'empreses i govern municipal per plantejar una proposta consensuada.

Treballadors i sindicats del parc empresarial de Can Sant Joan es van oposar frontalment a la proposta de l'Ajuntament, ja que suposaria que els treballadors haurien d'assumir un cost aproximat de 40 euros mensuals. A més, col·lectius com l'Assemblea de la Bici i l'Assemblea del Transport Públic han denunciat la falta d'alternatives sostenibles per anar fins al polígon.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha optat per redefinir la proposta, tot i que es manté la voluntat d'avançar cap a una mobilitat més sostenible. Tot i això, ara expliquen que la implantació de zona taronja s'anirà fent parel·lalement a la construcció de nous carrils bici i al reforç del servei de transport públic dins de Can Sant Joan.

"Estem satisfets, es nota que la pressió ha sigut forta. Des del primer moment, els treballadors es van posar les mans al cap", explica el Toni, del sindicat de CGT.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem