INNOCENT: L'avinguda de Rius i Taulet es tallarà al trànsit els caps de setmana

Un pas més de Sant Cugat en la vianantització del centre de Sant Cugat i la reducció de la contaminació

Aquesta ha estat la innocentada del TOt aquest any.

 

L'Ajuntament de Sant Cugat tallarà la circulació de vehicles per l'avinguda de Rius i Taulet i Francesc Moragas durant els caps de setmana a partir del mes de febrer de 2019. L'objectiu és afavorir el pas de vianants i ciclistes per aquesta via per dinamitzar l'entorn i fer-lo més amable. Concretament, el tall serà entre la rambla de Ribatallada i el carrer de Lluís Companys. És un dels carrers més transitats del municipi.

Es tracta d'una prova pilot per tal de comprovar si aquest tall és viable i es pot fer de manera permanent. És una iniciativa similar a la que es va fer al carrer de la Creu, que també va començar tallant-se al trànsit els caps de setmana i que actualment és per a vianants. És una mesura que ja preveia el Pla de Mobilitat de Sant Cugat el 2014.

D'aquesta manera també es vol reduir la contaminació que emeten els vehicles pel centre de Sant Cugat, amb els perjudicis per la salut que això provoca. És un pas més en la voluntat de l'Ajuntament de treure els vehicles del centre de la ciutat i afavorir una mobilitat més sotenible, en que vianants, ciclistes i patinets i altres enginys elèctrics han de guanyar més protagonisme.

De fet, grans ciutats com Madrid també han iniciat un camí similar, amb talls de la circulació a vies molt importants, com és el cas de la Gran Via, on la contaminació ha baixat i els veïns i veïnes han utilitzat molt més el carrer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem