La implantació de l'àrea taronja a Can Sant Joan s'ajorna

S'esperarà a tenir l'acord de la Comissió formada pel sector empresarial i educatiu, ajuntament i sindicats

La implantació de l'àrea taronja a la zona de Can Sant Joan s'ha ajornat fins que la recentment creada Comissió de l'àrea de Can Sant Joan arribi a un acord sobre les millores a implementar en aquesta àrea. Una comissió, formada per representants dels treballadors i treballadores, pel sector empresarial i educatiu, i per responsables de l'Ajuntament, com a espai de diàleg per cercar solucions i treballar de manera conjunta per a la millora integral del Parc Empresarial. Aquest grup de treball estarà format. Aquesta comissió treballarà específicament en aspectes relacionats amb la mobilitat.

L'acord és restringir l'aplicació de l'àrea taronja només a les tres zones d'aparcament noves i no s'aplicarà fins que la resta de millores del parc empresarial estiguin implantades.

L'objectiu del pla de millora del Parc Empresarial de Can Sant Joan és impulsar el desenvolupament econòmic i la millora de la qualitat urbana en una de les zones de més activitat econòmica del país.

Una aposta que passa pel foment del transport públic i l'ús de mitjans alternatius al cotxe privat per tal de garantir i millorar la qualitat de l'aire, la mobilitat i la seguretat dels i les treballadores d'aquest entorn empresarial.

Actuacions i millores que passen per la instal·lació de nou enllumenat, nous carrils bici, millores en el transport públic i la construcció de més de 400 noves places d'aparcament. Inicialment, la voluntat era desplegar àrea taronja de pagament en l'entorn empresarial com una mesura per intentar desincentivar l'ús del cotxe privat i promoure l'ús del transport públic.

Després de setmanes de negociacions amb els diferents agents implicats en el territori, l'Ajuntament ha decidit posposar el desplegament de l'àrea taronja fins que la resta de millores del parc empresarial estiguin en marxa.

Un altre dels acords és restringir, de moment, la seva aplicació només a les tres zones d'aparcament noves i no pas a la totalitat del parc empresarial.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem