Les places d'aparcament gratuïtes que queden prop del centre de Sant Cugat

El TOT ha elaborat un mapa amb alguns dels carrers que queden amb places gratuïtes (feu-nos saber qualsevol errada per actualitzar el mapa)

Trobar una plaça d'aparcament gratuït prop del centre de Sant Cugat s'ha convertit en missió pràcticament impossible, des que el 30 d'abril van entrar en funcionament les noves 2.500 places d'aparcament de zona verda i blava en barris del centre. L'Ajuntament va decidir convertir aquestes places gratuïtes en àrees de pagament amb la voluntat de facilitar l'aparcament als veïns. La decisió ha suposat un gran canvi i és que el nombre de places gratuïtes ha quedat reduït de manera molt notable i els colors verds i blaus ara són majoria.

És per això que el TOT fa un repàs d'algunes de les zones amb places d'aparcament lliure que queden prop del centre de Sant Cugat. A través d'un mapa interactiu, el TOT vol recollir les noves àrees verdes, les noves àrees blaves (les ja existents no apareixen) i les places gratuïtes que han quedat prop del centre. El podeu veure més a sota i, si detecteu alguna errada o algun carrer sense marcar, feu-nos-ho saber. Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Cugat ha habilitat un aparcament a l'entrada de Sant Cugat per Cerdanyola i un bus llançadora que el connecta amb el centre.

Més enllà de tots els carrers que han passat a ser zones verdes, alguns dels principals carrers on els santcugatencs buscaven aparcament gratuït com l'avingunda de Pla del Vinyet, el carrer d'Abat Armengol, el carrer de César Martinell o la rambla del Celler ara són de zona blava. També els carrers que connecten l'avinguda de Cerdanyola amb la rambla del Celler.

A més, l'aparcament de l'inici de l'avinguda de Cerdanyola, on hi havia desenes de places lliures, també ha passat a ser de pagament (zona blava). Finalment, l'aparcament de Josefina Mascareñas, que des de fa un temps era meitat lliure i meitat de pagament, ara és totalment de pagament amb zona verda i blava.

Espais lliures

Les zones verdes no s'estan omplint a Sant Cugat FOTO: Sílvia Polcanco/Artur Ribera

Amb aquest panorama, quins aparcaments gratuïts queden a Sant Cugat i que estiguin relativament a prop del centre? A les zones més cèntriques de Sant Cugat ja no queda cap aparcament gratuït i per trobar una plaça lliure cal sortir de l'espai limitat entre la rambla de Ribatallada, l'avinguda de Lluís Companys, l'avinguda d'Abat Armengol i l'avinguda de Ragull.

Si es vol anar a l'estació, hi ha alguns carrers pròxims que encara tenen places gratuïtes. És el cas del carrer de Villà, la part superior del carrer d'Àngel Guimerà, a l'avinguda de Villadelprat i el carrer de les Tres Places i adjacents. També el carrer de Llaceres, a dalt de tot de l'Eixample, té places gratuïtes. Un opció per anar a espais pròxims a la plaça dels Quatre Cantons i a l'estació és el carrer de Solà, entre la via del tren i l'avinguda de Lluís Companys.

Una alternativa més pròxima a l'entorn del Monestir de Sant Cugat i equipaments com el CAP de La Mina és el carrer de Salvador Espriu, que s'ha mantingut amb places gratuïtes; i una part de l'avinguda de Francesc Macià. A l'àrea del barri de Sant Francesc, han quedat lliures algunes places del carrer d'Abat Guitart i algun adjacent a les pistes de Sant Francesc.

Aquí teniu un mapa on es dibuixen totes les noves àrees verdes, les noves zones blaves (les zones blaves ja existents no apareixen) i les zones gratuïtes que han quedat. Si trobeu a faltar algun carrer amb places lliure i que no apareix al mapa, o a l'inrevés, ens ho podeu fer saber i anirem actualitzant el mapa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem