Entra en funcionament la nova àrea verda i blava d'aparcament

No cal donar d'alta els vehicle a cap lloc, ja que el procés és automàtic

La nova zona verda d'aparcament de Sant Cugat ha entrat en funcionament aquest dilluns, 30 d'abril. L'Ajuntament de Sant Cugat ha convertit 2.500 places d'aparcament gratuïtes en àrea verda amb tarifes reduïdes pels santcugatencs i més elevades pels no residents. També s'han implantat desenes de noves places de zona blava. L'objectiu, segons el govern santcugatenc, és facilitar l'aparcament a veïns i veïnes. Com funcionarà i qui podrà aparcar a la nova àrea verda de Sant Cugat?

L'àrea verda s'ha implantat als barris de l'Eixample, Torre Blanca, Centre, Can Cabassa i Monestir i estarà activa de dilluns a divendres entre les vuit del matí i les vuit del vespre. Els veïns empadronats en un d'aquests cinc barris de Sant Cugat podran aparcar a l'àrea verda corresponent i a les contígues a partir d'una tarifa de 0,20 euros al dia; 1 euro a la setmana, 12 euros al trimestre o 40 euros l'any.

Els santcugatencs en general poden aparcar a la zona verda a partir d'un preu aproximat d'un euro cada hora, amb un màxim de sis hores. Finalment, els no residents a Sant Cugat hauran de pagar una tarifa de 2,2 euros per hora. Els pagaments es podran fer en parquímetres o, també, a través de l'aplicació iParkMe. Els vehicles elèctrics podran aparcar gratuïtament.

El control dels vehicles es farà per lector de matrícules i, per tant, no caldrà cap targeta. A més, els cotxes es donen d'alta automàticament. L'Ajuntament ha activat un web per fer consultes i comprovar en quins barris i a quines tarifes es pot aparcar i també ha obert una oficina a l'avinguda de Francesc Macià número 20 per resoldre dubtes. Per abonar la tarifa anual, s'haurà de pagar en aquest web de l'Ajuntament o a l'oficina de Francesc Macià. La resta es pagarà en parquímetres.

L'objectiu de l'Ajuntament és alliberar aparcament en barris que registren una ocupació de places molt elevada. És el cas dels cinc barris on s'implantarà la zona verda, que tenen ocupacions pròximes al 100% durant tot el dia. "És necessari i serà una millora pels veïns", va assegurar la tinent d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira.

Mapa de la nova zona verda, per barris

Més informació
 
Comentaris

Destaquem