Les retencions als accessos a Barcelona augmenten un 26% en un any

200.000 persones es veuen afectades diàriament per les congestions a l'àrea metropolitana

Els accessos per carretera a la ciutat de Barcelona són cada vegada més complicats per les retencions diàries. Un exemple ben conegut pels santcugatencs són els Túnels de Vallvidrera, que cada matí registren retencions quilomètriques en direcció a la capital catalana. Unes cues que enguany han augmentat de manera important i recorden als temps anteriors a l'inici de la crisi.

I és que segons publica El País, les retencions en els accessos a Barcelona han augmentat un 26,4% en un any. El rotatiu afirma que cada dia circulen per les vies d'accés barcelonines, en totes direccions, 907.119 vehicles, 22.000 més del que es registraven l’any passat.

L’estudi del RACC citat per El País assenyala que el 62% de la congestió diària es concentra en una franja crítica de sis hores, de set a deu del matí i de cinc a vuit de la tarda. Els que accedeixen a la ciutat en plena hora punta matinal, entre les vuit i les nou, perden, segons l’estudi, 80 minuts setmanals en embussos. Tot plegat suposa una pèrdua econòmica de 685 euros anuals per cada afectat.

Més enllà dels Túnels de Vallvidrera, la C-58 en direcció a Barcelona des de Sabadell i Terrassa, les aproximacions per la C-31 des de Badalona, l’autovia A-2 a l’altura de Pallejà i l’AP-7 al seu pas per Barberà del Vallès són les vies que concentren més trànsit diari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem