La comissió de Foment insta al govern a resoldre els sorolls de l'AP-7 a Mira-sol

ERC va portar a la comissió de Foment una proposició no de llei per tal de resoldre els problemes acústics generats per l'autopista a Mira-sol

La comissió de Foment del Congrés dels Diputats instarà al govern espanyol a resoldre de manera immediata els problemes de soroll generats per l'AP-7 i la B-30 en el seu pas per Mas Gener, a Mira-sol. ERC va presentar a la comissió una proposició no de llei per tal que el govern espanyol resolgui el problema i es va aprovar amb l'única abstenció del PP. Veïns del carrer de Guadalajara fa anys que denuncien el soroll insuportable que els arriba des de l'autopista, ja que en aquest punt no hi ha cap protecció acústica.

La proposició no de llei reclama elaborar un nou mapa de soroll de l'AP-7 abans de finalitzar el primer trimestre de 2017, desenvolupar les mesures necessàries per minimitzar els nivells de soroll i incorporar als pressupostos generals de l'estat del 2017 una partida per realitzar les actuacions pertinents.

La diputada d'ERC al Congrés Teresa Jordà, que va defensar la proposta en la comissió, va explicar en la seva visita a Sant Cugat que una proposició no de llei no obliga a actuar al govern, tot i que sí que l'insta. En aquest sentit, es va comprometre a "batallar fins al final" per tal d'aconseguir que l'executiu espanyol tiri endavant les mesures necessàries per tal de minimitzar els sorolls de l'autopista. 

Situació històrica

Veïns del barri de Mas Gener fa anys que denuncien el soroll que pateixen provinent de l'autopista, que tenen a pocs metres i sense cap tipus protecció acústica. El 2003 el problema es va agreujar, ja que es va constuir una nova sortida. Els veïns han denunciat en nombroses ocasions els perjudicis que els ocasiona, com la dificultat per dormir.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha reclamat en diverses ocasions al ministeri de Foment, qui té la competència, que actuiï. El Ple municipal també ha fet la mateixa petició i, de fet, Ciutadans va anunciar fa uns dies que presentaria una proposta al Congrés dels Diputats sobre el tema. No s'ha obtingut cap solució satisfactòria.

"És una problemàtica que dura des de fa molts anys i els veïns la tenen dins dels seus domicilis", ha apuntat Eva Lafuente, representant d'ERC-MES al Consell de barri de Mira-sol, que ha explicat que el canvi d'asfalt que es va fer fa tres anys no ha reduït les molèsties dels veïns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem