Les noves restriccions als patinets elèctrics

El 2 de gener van entrar en vigor les noves restriccions als patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal

Els patinets elèctrics i els vehicles de mobilitat personal ja no poden circular per voreres ni espais de vianants. Les noves restriccions de la DGT van entrar en vigor el 2 de gener i regulen la circulació d'aquests vehicles pels carrers.

Així, els patinets ja no poden anar per voreres, ni carrers de vianants ni passos de vianants. Han de fer-ho obligatòriament pels carrils bici senyalitzats o, en cas de no haver-n'hi, per la calçada amb la resta de vehicles.

Els patinets no podran superar els 25 quilòmetres per hora i hauran de complir les mateixes normes que la resta de vehicles. Això vol dir, entre altres, que no poden utilitzar el telèfon mòvil o auriculars. Els seus conductors estaran obligats a sotmetre's a proves d'alcoholèmia. No podran circular per carreteres, autopistes, autovies o túnels urbans.

 

A més, no podran anar dues persones en el mateix vehicle, encara que un sigui un infant.

Casc o assegurança

De cara al 2022, la normativa inclourà que caldrà presentar un certificat de circulació que validi els requisits tècnics que hauran de complir els patinets, co, el sistema d'il·luminació, entre altres.

Els ajuntaments també tindran la potestat de decidir si serà necessària una assegurança obligatòria o si es regula l'ús del casc.

La normativa santcugatenca

La nova norma de la DGT deixa sense efecte el decret que va aprovar l'Ajuntament de Sant Cugat el 2018, que permetia la circulació de patinets per voreres amples i per carrers de vianants a una velocitat limitada.

Més info: La normativa de patinets i enginys elèctrics a Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem