Objectiu: reduir el soroll de l'autopista B-30 a Sant Cugat

El Ministeri de Transports impulsarà un pla per la instal·lació de pantalles acústiques i un asfalt menys sorollós

El ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat un pla per reduir el soroll en autopistes catalanes. Un dels trams que es veurà beneficiat és la B-30 (lateral de l'AP-7) entre Sant Cugat i Cerdanyola. L'executiu espanyol ha matisat que les solucions seran diferents per cada cas, però que principalment consistiran en la instal·lació de pantalles acústiques al marge dels trams i de l'execució de paviments fonoabsorbents.

Els altres dos trams on s'actuarà són l'A-2 a Sant Andreu de la Barca i la B-10 a l'Hospital Universitari de Bellvitge. L'objectiu de la mesura és complir amb els objectius de qualitat acústica establerts per la normativa vigent. Els treballs tindran un cost estimat de 15,1 milions d'euros. Aquesta mesura s'emmarca dins el Pla d'Acció Contra el Soroll del ministeri, centrat a pal·liar la contaminació acústica en zones sensibles com centres sanitaris, centres docents o zones residencials.

Pantalles acústiques i nou asfalt

En aquest cas, les pantalles acústiques que s'instal·laran estan dimensionades per complir amb els objectius de qualitat acústica tant en l'escenari actual com en el futur, tenint en compte "el previsible creixement del tràfic" en aquests trams, segons ha subratllat el govern espanyol. Pel que fa als nous paviments, estaran fabricats amb pols de neumàtics fora d'ús per a "reforçar la sostenibilitat" a les carreteres.

Les pantalles de Mira-sol

Mentrestant, el veïnat de Mira-sol continua esperant la instal·lació de les pantalles acústiques a l'AP-7 en el seu pas per Mas Gener. Una reivindicació històrica dels veïns i que semblava que seria una realitat el 2023. Les obres es van adjudicar, però van quedar aturades a principis de 2024 per part del Ministeri de Transports i encara no s'han reprès.

Més info: Retard en la instal·lació de les pantalles acústiques a l'AP-7 a Mira-sol

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem