Retard en la instal·lació de les pantalles acústiques a l'AP-7 a Mira-sol

La instal·lació de les pantalles acústiques a Mira-sol (Sant Cugat) a l'AP-7 s'hauria d'haver enllestit al desembre de 2023

Les esperades pantalles acústiques que han de reduir el soroll de l'AP-7 que pateixen els veïns del barri de Mas Gener de Mira-sol a Sant Cugat encara no estan instal·lades. Les obres, que van començar el setembre de 2023, acumulen més de dos mesos de retard i han viscut diverses aturades. La previsió és que les pantalles estiguessin col·locades al desembre de 2023, però a mitjan març encara no s'han instal·lat. 

Més info: Adjudicades les pantalles acústiques a l'AP7 i la B30 al seu pas per Mira-sol

Les obres van a càrrec del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Segons ha explicat el Ministeri al TOT Sant Cugat, el motiu del retard és que s'estan valorant algunes "modificacions necessàries" de qüestions tècniques del projecte per "garantir l'òptima execució". Aquest fet ha provocat que les obres tinguin "poca activitat", malgrat que el Ministeri apunta que s'estan desenvolupant. "Es mantenen reunions periòdiques amb els ajuntaments per fer-los partícips", afegeixen. 

Les obres de les pantalles acústiques

Captura de Pantalla 2024 03 11 a les 12.09.53

El carrer de Guadalajara, un dels més afectats pel soroll de l'AP-7 FOTO: Bernat Millet

La setmana del 4 de setembre van començar les obres per instal·lar pantalles acústiques a l’AP-7 / B-30 al seu pas pel barri de Mira-sol de Sant Cugat amb l’objectiu de reduir el soroll que genera aquesta autopista. La primera intervenció va consistir en la desbrossada del talús per tal de facilitar l'accés a la maquinària de construcció dels pilons de les pantalles.

Concretament, a l'entorn de Sant Cugat s'instal·laran pantalles en dos trams:

  • AP-7. Cobrirà els barris de Mas Gener i Can Cabassa (Mira-sol): des del tram on es troba la urbanització Polis-alfa fins a la sortida de l’Hospital General. Es col·locaran noves pantalles d’entre 6 i 8 metres d'alçada, de tipus vegetal o plafó metàl·lic en funció del tram.
  • B-30. Cobrirà la zona de l’estany dels Alous (a la de Rubí). Es col·locaran noves pantalles acústiques de 6 metres d'alçada de tipus metàl·lic.

 

Aquests treballs formen part d’un paquet d’intervencions de protecció acústica que es duran a terme a quatre carreteres de la província de Barcelona i que el ministeri va adjudicar per un valor global de 4,9 milions d’euros finançats a través dels fons Next Generation de la UE.

Una reivindicació històrica

Fa més de vint anys que els veïns del barri de Mas Gener de Mira-sol denuncien el soroll que pateixen provinent del trànsit de l'autopista AP-7. Després d'anys de retards i negatives des del govern espanyol, el 2023 van començar les obres per la seva instal·lació. 

Més info: Les pantalles acústiques a Mira-sol, més a prop

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem