Pacifiquen l'entorn de l'Escola Collserola tallant el trànsit de vehicles

L'Ajuntament de Sant Cugat vol pacificar els entorns de les escoles

L'Ajuntament ha tallat el trànsit del carrer d'Abat Escarré per pacificar l'entorn de l'Escola Collserola. L’objectiu de l’actuació és incrementar la seguretat viària i reduir el trànsit de pas, per obtenir també un entorn més tranquil i saludable. Una pacificació que s'està duent a terme en totes les escoles de Sant Cugat, com ja es va fer al Pi d'en Xandri i al carrer de Joan Oliver.

Més info: La pacificació de Joan Oliver: veïns en peu de guerra i satisfacció a l'escola

El canvi s'ha executat de forma provisional fins que es pugui impulsar una obra de paviment i voreres que l’assimili a un carrer de vianants de plataforma única, és a dir, amb voreres i calçada al mateix nivell i prioritat sempre per als vianants. L'actuació s'ha acordat amb la direcció del Collserola i l'Associació de Famílies d'Alumnes, mentre que el veïnat ha estat informat per carta i en una reunió presencial.

Canvis en el trànsit

Captura de Pantalla 2022 03 30 a les 11.03.00

Carrer d'Abat Escarré FOTO: Google Maps

La prova pilot consisteix a eliminar el trànsit de pas del carrer d'Abat Escarré, tallant l’accés des de la plaça de l’Abat Donadeu. La circulació en vehicle privat es reduirà a l’estrictament necessària per a l’accés als aparcaments existents. L’entrada i sortida es realitzarà des del carrer de Joan XXIII. El veïnat del carrer d'Abat Biure haurà de sortir per Pius XI.

Satisfacció de les famílies

L'Associació de Famílies d'Alumnes del Collserola ha celebrat l'actuació a través d'un missatges a les xarxes socials: "Estem d’enhorabona! La pacificació de l’entorn de l’escola ja és una realitat! El carrer d’Abat Escarré ha passat a ser de vianants i per fi gaudim d’un entorn escolar més segur, tranquil i saludable".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem