S'estudiarà el soroll de l'AP-7 a Valldoreix, que els veïns fa 20 anys que denuncien

S'instal·laran sonòmetres a diferents cases de Valldoreix per analitzar el volum de soroll provocat per l'autopista

Veïns de Valldoreix fa més de vint anys que denuncien els sorolls que pateixen provinents de l'AP-7. Davant d'aquesta situació, l'EMD de Valldoreix ha impulsat un estudi de sonometria per analitzar els nivells de soroll de l'autopista en diferents punts de la vila. La recollida de dades es fa des de 6 domicilis propers a l'autopista i compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona i la plataforma Stop Soroll AP-7.

"Els veïns i veïnes tenim un problema amb el soroll de l'AP7 / B30, que esperem les sonometries posin de manisfest", ha explica el col·lectiu veïnal STOP Soroll AP7 Valldoreix, creat aquest 2020. "El nostre objectiu és exigir a les administracions una solució urgent al soroll que patim generat per l’AP-7 des de fa més de 20 anys", exposen al seu web.

En total s'instal·laran 8 sonòmetres: 6 durant una setmana i els altres 2 durant un mes. Els punts de recollida de les són: passatge Perdiu, avinguda Castellot, carrer del Tord, carrer del Pigot i passeig de la Carena.

El soroll de l'AP-7

La problemàtica del soroll de l'AP-7 no és exclusiu de Valldoreix. Al barri de Mas Gener de Mira-sol fa anys que reclamen pantalles acústiques i que denuncien un soroll insostenible i que afecta la vida i la salut d'alguns veïns.

Més info: Indignació de veïns de Mas Gener pels sorolls i l'estat de les rieres

Un projecte, el de pantalles acústiques, aturat. I és que segons va explicar el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat, Pere Soler, no era una prioritat per Foment.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem