La reivindicació ciclista als Túnels es trasllada a la carretera de Vallvidrera

Una cinquantena de ciclistes ha reivindicat una via pedalable entre Sant Cugat i Barcelona pels Túnels de Vallvidrera

Una cinquantena de ciclistes s’han concentrat aquest diumenge al matí a la Porta de Sarrià per reivindicar una alternativa pedalable entre Sant Cugat i Barcelona pels Túnels de Vallvidrera. Convocats per la plataforma Bikevidrera, la intenció inicial era fer una bicicletada pels Túnels de Vallvidrera, però la justícia ho va prohibir. Tot i que havien mostrat la seva voluntat de mantenir la protesta als Túnels, finalment els manifestants han optat per fer una marxa a la carretera de Vallvidrera.

Més info: La justícia prohibeix la bicicletada als Túnels de Vallvidrera

“En les quatre anteriors vam desobeir el senyal de circular en bicicleta, ara era anar en contra d’una sentència i això no ens faria bé ni a la plataforma ni a la nostra reivindicació”, ha assenyalat Marc Beltran, un dels organitzadors, que ha argumentat la voluntat de la marxa dins dels Túnels: “Volíem que tots els presents, gent de totes les edats i condició física, poguessin experimentar la rapidesa i senzillesa de creuar la muntanya de Collserola pels túnels, però no ha estat possible”.

916a9b1d dc9c 47bc b8fa 337b259a1f54

La concentració d'aquest diumenge 1 de juny FOTO: ACN

Malgrat que pujar per la carretera de Vallvidrera, l’alternativa que els va donar el TSJC, comporta al seu parer més problemes de seguretat i més afectacions per a la resta d’usuaris de la via, finalment han optat per utilitzar-la per arribar fins al Baixador de Vallvidrera. "És la via que volem evitar utilitzant la galeria dels túnels de Vallvidrera, però no hem volgut que la gent que ens dona suport ho veiés com una derrota i perdés l'oportunitat de fer una ruta en bicicleta aquest diumenge", ha remarcat Bertran. 

Més info: La justícia prohibeix la bicicletada als Túnels de Vallvidrera

Tot i que la sentència del TSJC afectava el poder de convocatòria dels organitzadors, el fet que una cinquantena de ciclistes s’hagin acostat igualment a la plaça de Borràs demostra, segons la plataforma Bikevidrera, que les seves reivindicacions són cada cop compartides i defensades per més gent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem