La justícia prohibeix la bicicletada als Túnels de Vallvidrera

Tot i això, la plataforma Bikevidrera havia mantingut la convocatòria per manifestar-se als Túnels de Vallvidrera

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat el recurs que ha presentat l’Associació Abril Bicis Mil contra la resolució del Departament d’Interior de no autoritzar una bicicletada aquest diumenge, 2 de juny, per l’interior dels Túnels de Vallvidrera. Tot i això, la plataforma Bikevidrera, que reclama la creació d'un carril bici en aquesta infraestructura, havia mantingut la convocatòria de mobilització per aquest diumenge a partir de les 10.30 h. Amb aquesta bicicletada, els convocants reclamen precisament fer les actuacions necessàries per poder anar en bicicleta pels túnels de Vallvidrera entre Sant Cugat i Barcelona

El TSJC remarca que la C-16 és una autopista, una de les vies principals d’accés a Barcelona i que la majoria del recorregut plantejat va per dintre d’un túnel, una circumstància ja “de per sí perillosa”. També apunta que tallar el trànsit implica que no hi puguin circular els vehicles d’emergència.

Més info: La Generalitat prohibeix una marxa ciclista als Túnels de Vallvidrera

La Generalitat va al·legar qüestions de seguretat i el possible col·lapse d’una via important d’accés a la capital catalana. En canvi, sí que va autoritzar un recorregut alternatiu per la carretera de l'Arrabassada. En la seva resolució, el TSJC remarca que l’administració no ha prohibit la convocatòria, sinó que ha canviat el recorregut i ha respectat l’horari i el punt de partida i de finalització. També destaca que la C-16 és l’única via ràpida que permet la connexió directa de Barcelona amb les comarques del Vallès Occidental i el Bages, i després cap a altres zones, arribant a Puigcerdà i després a França.

Més info: La Generalitat estudiarà crear un carril bici als túnels de Vallvidrera

L'alternativa per l'Arrabassada

El tribunal apunta que l’alternativa per l'Arrabassada és més llarga, amb corbes i desnivells, però si la C-16 es talla al trànsit, tots els vehicles hauran d’anar per aquest camí, incloent els serveis d’emergència, amb risc d’accidents. I és que subratlla que a dintre del túnel hi ha plataforma única, sense separació entre carrils, i autoritzar aquesta bicicletada implicaria tancar el trànsit de qualsevol altre vehicle per una qüestió de seguretat.

Per tot plegat, considera que en aquest cas, “la limitació al dret de reunió està plenament justificada”, ja que si es manté el trajecte inicial “es produiria un desordre material en un lloc de trànsit públic” i es veuria “seriosament afectat el normal desenvolupament de la convivència ciutadana, quedant afectada també la seguretat de les persones i les coses”. Tot plegat, diu, ha estat “convenientment justificat” per l’administració. “La limitació està suficientment motivada i respecta el principi de proporcionalitat”, conclou.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem