contingut promocionat
CITROËN - AUTOS VILARASAU

Sant Cugat, un municipi de 50.000 vehicles

Els darrers anys Sant Cugat ha crescut molt en tots els aspectes. De fet, des del passat 15 de setembre ja hi ha més de 90.000 habitants. Aquest augment de població ha significat la crescuda d’altres xifres com la d’habitatges, escoles, el nombre d’automòbils entre moltes altres.

Segons l’impost de vehicles de tracció mecànica d’aquest any 2016, a Sant Cugat hi ha un total de 50.462 vehicles. Ara bé, en aquesta xifra cal tenir en compte que s’hi inclouen els autobusos, els tractors, els remolcs, els ciclomotors, les motocicletes i els turismes.

Si tenim en compte les dades de l’Idescat, entre el 2005 i el 2015, el nombre de turismes i cotxes va augmentar en gairebé 10.000 exemplars al municipi.

Mobilitat sostenible

Tot i aquest augment, el que és cert és que Sant Cugat aposta per una mobilitat sostenible. Per això mateix, en els últims anys, l’eix principal del municipi s’ha vianantitzat, per tal d’allunyar del centre el trànsit i fomentar que la gent pugui passejar per l’eix comercial tranquil·lament. Actualment, des de l’estació de Sant Cugat fins al Monestir i la zona del Mercat Vell, tots els carrers, exceptuant el de Francesc Moragas, són de vianants.

A més, està previst que durant el 2017, es vianantitzin els carrers de Sant Medir i de Balmes per augmentar aquest centre històric lliure de cotxes.

Una assignatura pendent?

Però aquesta aposta té una contrapartida i és que la mobilitat al municipi és l’aspecte que més preocupa els santcugatencs. Tal com es desprèn de l’últim observatori sociològic, realitzat el mes de juliol, un 19,7% de la població considera que cal millorar la mobilitat. Tot i això, aquesta xifra ha millorat respecte de l’observatori anterior, realitzat el mes de febrer del 2016. Aleshores, el 26,2% dels enquestats van considerar que la mobilitat al territori santcugatenc era el principal problema.

El vehicle elèctric, el futur?

Des de la seva arribada, el vehicle elèctric es plantejava com una gran opció de futur, pel que fa a la lluita contra la contaminació i la cura del medi ambient. El cert però, és que tot i que de mica en mica va en augment, a Sant Cugat, aquest vehicle encara no té una gran incidència. L’Ajuntament calcula que hi ha 70 vehicles elèctrics, d’ús privat, en tot el municipi.

Descobreix els vehicles de Citroën aquí.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem