Sant Cugat vol conscienciar als més petits sobre la mobilitat sostenible

Infants i famílies s'han sumat a la pedalada popular per la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Cugat

Conscienciar els més petits sobre la necessitat de canviar els hàbits per avançar cap a una mobilitat sostenible és un dels principals objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es celebra del 16 al 22 de setembre a Sant Cugat. El programa compta amb activitats enfocades als infants, com la pedalada popular que ha tingut lloc aquest diumenge des de la rambla del Celler amb un centenar de participants. Durant aquests dies també s'han organitzat tallers a les escoles en aquest sentit.

"Farem activitats sobretot dirigides als més petits, que són el futur i hem de conscienciar que canviïn els seus hàbits de mobilitat", ha destacat el regidor de Mobilitat, José Gallardo. Pere Soler, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, ha assenyalat que volen posar damunt la taula dos aspectes principals: "La sostenibilitat i la millora de la mobilitat a la ciutat. I per això hem de promoure activitats de conscienciació".

El govern santcugatenc ha reivindicat que fan una "aposta clara" per la mobilitat sostenible. Pere Soler ha emfatitzat projectes com l'anella verda, la Zona de Baixes Emissions, la pacificació dels entorns escolars o els nous carrils bici. "Ens ha d'ajudar a tenir una millor qualitat de l'aire i contribuir a minvar la petjada ecològica", ha afegit. 

WhatsApp Image 2022 09 18 at 12.41.49

Taller de seguretat viària per la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Cugat FOTO: Ajuntament

El Dia Sense Cotxes

El 22 de setembre se celebra el Dia Sense Cotxes i l'Ajuntament tallarà al trànsit un tram de la rambla del Celler durant tres hores. El 2021, es va decidir treure un carril de circulació de cotxes davant de l'Europa durant tota la Setmana de la Mobilitat Sostenible per donar més espai a les bicis. Una prova pilot que no va acabar de convèncer les famílies. 

Més info: El tall d'un carril davant de l'Europa provoca incomoditat i desconcert a les famílies

Enguany, l'Ajuntament no repeteix i el tall se centra durant un única tarda a la rambla del Celler. "Les proves pilot serveixen per si acaben de funcionar. Si no estem segurs i veiem que no acaba de ser un èxit, és millor no tornar-ho a fer", ha justificat José Gallardo.

Impunitat a l'anella verda?

Són molts els ciclistes que denuncien públicament la "impunitat" de molts vehicles a motor per envair l'anella verda, ja sigui per fer avançaments o per aparcar en el carril bici. Una situació que es viu en altres voreres i carrils bici de tot el municipi.

Més info: Vidal: "Hi ha gent que deixa d'anar per l'anella verda per no entrar en conflicte"

Una impunitat que des del govern neguen. "No hi ha impunitat sancionadora, la Policia Local multa i hi ha sancions i cada vegada se'n produeixen més", assegura Soler. Segons el tinent d'alcaldia, la anella verda està passant ara per un procés "d'interiorització i conscienciació" entre la ciutadania. "La gent que utilitza el vehicle privat s'ha de conscienciar que és una anella verda i no s'hi pot aturar. És com si deixem el cotxe al mig de la carretera", assegura. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem