Sant Cugat vol que la Generalitat gestioni el servei de rodalies de Renfe

Amb aquesta mesura es volen solucionar les mancances del servei a Catalunya

Sant Cugat ha acordat aquest dilluns, 21 de març, instar el govern espanyol a què traspassi el servei de rodalies i de regionals de Renfe a la Generalitat de manera íntegra. Un acord al qual s'arribava durant la celebració del ple municipal del mes de març a Sant Cugat a petició d'ERC-MES, Convergència, la CUP-PC i ICV-EUiA. Ciutadans hi votava en contra i no debatia la moció per no ser de competència municipal.

Èric Gómez (ERC-MES) va defensar la moció dient que “la situació que viuen els usuaris amb retards i avaries és vergonyosa, i es deu a l'actitud dels governs espanyols de no invertir en servei de rodalies a Catalunya”. “El Govern espanyol tracta Catalunya com si es tractés d'una colònia”, remarcava, exigint el traspàs total de rodalies i el finançament necessari per posar solució a les mancances.

Damià Calvet (Convergència) va donar suport a la moció dient que “l'objectiu és assolir un estàndard de qualitat en la prestació de serveis a la ciutadania”. Ramon Piqué (CUP-PC) també va mostrar el seu suport remarcant que “el traspàs suposaria un nou model de gestió més proper”.

Ramon Gutiérrez (ICV) va anunciar que se sumaven a la petició “pel descontentament dels usuaris de rodalies” i per la “manca d'inversió que respon a una política anticatalana”. Per part del PSC, Pere Soler, es va mostrar favorable fent valdre que “va ser un president socialista qui va signar el traspàs”.

Amb aquests arguments, Sant Cugat va aprovar instar el govern de l’Estat a fer efectiu el traspàs del servei de rodalies i regional al govern de Catalunya, incloent-hi les vies, estacions, infraestructures, material mòbil, unitat empresarial de gestió i el finançament suficient per poder prestar un servei de qualitat, i l’aportació econòmica per a realitzar totes les inversions necessàries que avui dia no s’han realitzat per part d’Adif.

Igualment, demanar al govern de la Generalitat que assumeixi plenament aquest servei i, un cop obtingut, realitzi un pla de contingència que solucioni les mancances de la infraestructura de Rodalies i un pla de gestió que elevi l’estàndard de prestació del servei de Rodalies als que actualment ofereixen el Metro o els FGC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem