Valldoreix impulsa canvis de mobilitat a l'estació de Ferrocarrils

L'objectiu és millorar la mobilitat i la seguretat dels usuaris a l'entorn de l'estació de Valldoreix

L'EMD de Valldoreix impulsarà canvis al voltant de l'estació de Ferrocarrils amb l'objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat dels usuaris. "L'estació és una zona de mobilitat intensa i conflictiva, en part degut per l'incivisme. És una demanda de molts veïns", explica Xavier Humet, vocal de Mobilitat de l'EMD de Valldoreix. Un dels principals problemes és que molts conductors s'aturen o aparquen el vehicle a qualsevol lloc.  

Els canvis se centraran tant a la plaça de l'estació com a l'avinguda Villadelprat. Pel que fa a la plaça, s'instal·laran pilones per separar les parades de l'autobús i evitar que vehicles privats envaeixin l'espai. També es pintarà una àrea del paviment per deixar clar que no es pot aturar o aparcar el cotxe. Finalment, es crearà una zona de petó i adeu davant de l'aparcament de les motos, per deixar o recollir gent sense baixar del cotxe. 

Una zona de petó i adeu

A la banda de l'avinguda de Villadelprat es crearà una altra àrea de petó i adeu. Aquesta va ser una proposta plantejada pel Partit Popular i que ha recollit el govern valldoreixenc de Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP.

Per dur a terme totes aquestes actuacions, la Junta de Veïns de Valldoreix del 16 de maig va aprovar una modificació pressupostària de 15.000 euros amb el suport de tots els partits.

L'avinguda de Villadelprat a l'estació de Valldoreix FOTO: Google Maps

L'avinguda de Villadelprat a l'estació de Valldoreix FOTO: Google Maps

La riera de Can Badal

D'altra banda, el govern valldoreixenc va fer referència a les dues passeres de fusta de la riera de Can Badal que van quedar malmeses arran de les pluges del 29 d'abril. Una va desaparèixer i l'altra es va desplaçar diversos metros per la força de l'aigua. "La nostra intenció és refer-les", va explicar Xavier Humet.

Més info: Pluja històrica i de rècord a Sant Cugat: la precipitació més gran des que hi ha dades

Tot i això, va reconèixer que la poca alçada entre la llera i les passeres obligarà a plantejar una proposta tècnica que passi per una estructura més resistent, completada amb un pas de fusta. Així, si es repeteix un episodi similar de pluges, l'estructura no s'hauria de veure afectada i només es reposaria la fusta. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem