Valldoreix estudiarà l'ampliació del servei de bus durant les nits de divendres

La proposta és que el servei s'amplïi els divendres i les vigílies de festiu fins a les dues de la matinada, coincidint amb l'horari dels Ferrocarrils

L'EMD de Valldoreix estudiarà la possibilitat de reforçar els serveis d’autobusos que connecten l’estació de Ferrocarrils amb la resta de la vila en horaris de nit i de matinada dels divendres i les vigílies de festius. L'informe tècnic haurà de calcular el cost que tindria i, després, els partits polítics decidiran si ho tiren endavant.

La Junta de Veïns de Valldoreix va aprovar aquesta proposta de Ciutadans, que va comptar amb el suport del govern de Junts per Valldoreix i l'abstenció d'ERC, PSC i CUP.

 

"Apostem perquè les administracions donin alternatives reals i pràctiques a la mobilitat. Les solucions de mobilitat pels joves requereixen un suport i un tractament més a mida", va argumentar la vocal de Ciutadans, Anna Cano. Així es vol donar resposta als joves valldoreixencs que surten de nit a altres municipis i reduir l'ús del transport privat.

La vocal del govern Susanna Herrada va explicar que ja s'està realitzant l'informe que valorarà els costos que tindria el servei, que s'establiria divendres i vigílies de festiu fins a les dues de la matinada, quan acaba el servei de FGC. "Ja sabem que els serveis no són per guanyar diners, tindrà un cost que haurem de valorar entre tots".

 

Dubtes de l'oposició sobre el bus nocturn a Valldoreix

Els partits de l'oposició van mostrar els seus dubtes sobre la viabilitat del servei de bus nocturn a Valldoreix. "Tots som defensors del transport públic, però està condicionat als informes i a la viabilitat econòmica", va argumentar Jaume Sanmartí, d'ERC.

En el mateix sentit es va expressar Susanna Casta, del PSC, que va preguntar a la vocal de Ciutadans què faran quan "els tècnics diguin que serà un servei deficitari".

Des de la CUP, Ferran Margineda va advertir que el servei funcionaria amb uns percentatges d'ocupació no sostenibles i que acabaria sent "un substitut del taxi". "No respon a una necessitat generalitzada, tenint en compte la densitat de població de Valldoreix", va afegir.

 

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem